ACTUALITATE 11 mai 2016

Trei planoare au aterizat în județul Covasna

de Sever Ioan Miu | 1023 vizualizări

Cel puțin trei planoare au aterizat miercuri în județul Covasna, în zona localităților Câmpu Frumos, respectiv Moacșa și Ghidfalău.  În niciun caz nu s-au înregistrat victime.

Unul dintre cele trei planoare a aterizat între Sfântu Gheorghe și Câmpu Frumos, iar celelalte, între Moacșa și Cernat, respectiv  între Ghidfalău și Zoltan. După ce un cetățean a sunat prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgență 112, spre Câmpu Frumos s-au deplasat mai multe echipaje ale Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe cu trei autospeciale, o ambulanță SMURD tip B2, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare, potrivit comunicatului ISJU.  De asemenea, la fața locului au venit mai mulți polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Covasna.

Planorul a aterizat pe un câmp de cartofi, în lipsa curenților de aer, și a așteptat o remorcă a Aeroclubului României (AER) pentru a fi demontat și transportat. Și planorul ajuns între Moacșa și Cernat a aterizat pe un câmp de cartofi, pentru că „nu a prins  curenți ascendenți. Toate procedurile acestea sunt normale. Noi depindem de natură”, a declarat reprezentantul AER Octavian Mihalcea, venit cu mai mulți oameni ca să recupereze planorul.

planor mai 2016 (4) (Copy)

„Nu am aterizat forțat. Așa se întâmplă în orice țară din lumea asta. Acesta este sportul, planorismul. Cum la fotbal dai cu piciorul în minge și dai out, așa mai dai și în planorism, aterizezi pe afară”, ne-a declarat pilotul planorului aterizat lângă Moacșa, Anghel Victoraș.

Planoarele au participat la competiția Brașov Cup a Aeroclubului României, zburând pe traseul Brețcu-Vama Buzăului-Lacul Sfânta Ana.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.