ACTUALITATE 3 septembrie 2020

Trei decese la pacienți COVID-19 din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1661 vizualizări

Toate au survenit în ultimele 24 de ore

O femeie și doi bărbați din județul Covasna, pacienți confirmați COVID-19, internați la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, au decedat în ultimele 24 de ore, arată autoritățile într-o informare oficială. Toți sufereau și de alte boli.

„Din păcate, în ultimele 24 de ore, au fost declarate bolnave de COVID-19 și decedate la 02.09.2020, 3 persoane, astfel:

– persoană de sex feminin, în vârstă de 76 de ani, din zona com. Ghelința. Pacienta a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din mun. Sf. Gheorghe, în secția Pneumologie iar ulterior a fost transferată la ATI. Pacienta suferea anterior de HTA, CIC, obezitate, insuficiență renală – cu evoluție nefavorabilă;

– persoană de sex masculin, în vârstă de 78 de ani, din zona com. Turia. Pacientul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență din mun. Sf. Gheorghe, în secția Pneumologie, cu comorbidități de HTA, BPOC – cu evoluție nefavorabilă;

– persoană de sex masculin, în vârstă de 67 de ani, din zona com. Sânzieni. Pacientul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență din mun. Sf. Gheorghe, în secția Pneumologie, cu antecedente de HTA, AVC, Hemipareză stg, citoliză hepatica – evoluție nefavorabilă timp de 12 zile.

Transmitem condoleanțe familiilor îndurerate!”, se arată în comunicatul Prefecturii Covasna de joi, 3 septembrie.

În total, numărul deceselor la pacienți confirmați cu virusul SARS-COV-2 din județul Covasna se ridică la 23.

Încă 17 îmbolnăviri în județul Covasna; 812 în total

Cel mai recent bilanț oficial al autorităților, de joi, 3 septembrie, a arătat că județul Covasna a înregistrat, în ultimele 24 de ore, încă 17 noi cazuri de COVID-19. Astfel, numărul total se ridică la 812.

Cazuri active sunt 173, pentru că pe lângă cele 23 de decese înregistrate sunt și 616 persoane declarate vindecate.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 96 de persoane”, transmit autoritățile, care arată și că „în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 265 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 15.253 de teste (112 teste prelucrate în ultimele 24 de ore).

Un număr mare de noi îmbolnăviri s-a înregistrat și la nivel național, respectiv 1.365 de cazuri din 23.973 de teste prelucrate.

Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la toți locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind măsurile stabilite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și normele legale emise de autorități. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, mai transmit autoritățile.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.