ACTUALITATE 1 aprilie 2009

Trei ani cu suspendare pentru trafic de infuenţă

de Covasna Media | 583 vizualizări

Un bărbat a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare a executării pedepsei, pentru că a primit bani de la un analfabet pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere fără a susţine examenul, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Nicolae C. a sesizat DGA cu privire la faptul că, în 2005, când urma cursurile şcolii de şoferi, a fost abordat de P. L. Imre care, aflând că nu ştie să scrie sau să citească, s-a oferit să îl ajute să obţină permisul de conducere, în schimbul sumei de 1.000 de euro. Imre a susţinut că banii sunt pentru poliţiştii pe lângă care va interveni pentru a-l ajuta pe C. Nicolae. „Ca urmare a faptului că C. Nicolae nu s-a prezentat la două programări în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere, la data de 2 mai 2005 Imre a stabilit o întâlnire, ocazie cu care i-a transmis faptul că i-a rezolvat problema şi că nici măcar nu mai trebuie să se prezinte la examen. În schimbul acestor servicii, ia cerut 1.500 de euro“, susţine DGA.

Pentru că nu avea decât 1.000 de euro, C. Nicolae a fost de acord cu întocmirea unei chitanţe prin care P. L. Imre îi împrumuta diferenţa de 500 de euro, cu o dobândă de 100 de euro. După ce au trecut mai multe luni fără să primească permisul de conducere, iar P. L. Imre a refuzat să îi înapo ieze banii, C. Nicolae a formulat un denunţ la DGA Covasna, care l-a trimis în judecată în iulie 2007. Tribunalul Covasna a hotărât condam narea la trei ani de închisoare a inculpatului P. L. Imre, pentru trafic de influenţă, şi a dispus supendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani. Sentinţa a rămas definitivă la sfârşitul lunii februarie.

Adrian Moise

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.