ACTUALITATE 29 mai 2018

Trei accidente ușoare în weekendul prelungit

de Iulia Drăghici - Taraș | 811 vizualizări

Polițiștii recomandă prudență tuturor categoriilor de participanți la trafic

În ultima perioadă, pe raza județului Covasna au fost înregistrate trei evenimente rutiere, din fericire niciunul soldat cu răniri grave sau pierderi de vieți omenești.

Vineri, în jurul orei 19:40, pe DN 11 în localitatea Ozun, un bărbat de 50 de ani care conducea un autoturism nu a acordat prioritate de trecere și a lovit o femeie de 33 de ani, care se angajase în traversarea drumului prin loc marcat și semnalizat corespunzător. În urma acestui eveniment femeia a fost rănită ușor.

Sâmbătă, în jurul orei 10:00, un bărbat de 71 de ani care se deplasa cu bicicleta pe strada Crângului din Sfântu Gheorghe, s-a ciocnit de portiera unui autoturism staționat, după ce șoferul acestuia a deschis-o fără a se asigura. Biciclistul a suferit răni ușoare.

Un alt eveniment s-a petrecut luni, în jurul orei 18:25, pe DN 11, în localitatea Sântionlunca. Un minor în vârstă de 15 ani, care circula cu bicicleta, a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure și a fost acroșat de un autoturism care circula în aceeași direcție. Și în acest caz biciclistul a suferit răni ușoare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le reamintesc participanților la trafic, câteva recomandări pentru a preveni implicarea în evenimente rutiere:

            Șoferi! Adoptați o manieră prudentă de conducere. Circulați cu o viteză care să vă permită oprirea în condiții de siguranță, mai ales în proximitatea trecerilor pentru pietoni, cu atât mai mult dacă observați persoane care intenționează să traverseze.

            Pietoni! Traversați strada numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător și, cel mai important, nu înainte de a vă asigura temeinic de faptul că șoferii v-au observat intenția de a traversa și încetinesc pentru a vă acorda prioritate.

            Bicicliști! La efectuarea virajelor ori la schimbarea direcției de mers, asigurați-vă temeinic, atât din față cât și din spate, iar pentru ca ceilalți participanți la trafic să înțeleagă că urmează să efectuați o manevră, semnalizați din timp, dar și pe toată durata efectuării manevrei.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.