ACTUALITATE 16 octombrie 2018

Trei accidente, cu trei victime, la interval de nici 15 minute

de Iulia Drăghici - Taraș | 1778 vizualizări

Evenimentele rutiere au avut loc în trei locații de pe raza municipiului Sfântu Gherghe

Trei accidente rutiere, din care au rezultat și victime rănite ușor, au avut loc luni după-masa, între orele 15:15 și 15:30 în trei locații diferite din Sfântu Gheorghe. Neatenția și nepăstrarea distanței corespunzătoare în mers au fost printre cauzele care au dus la producerea evenimentelor. Trei persoane, printre care și o fetiță de 11 ani, au ajuns la spital.

Primul accident a avut loc în jurul orei 15:15 în zona centrală a municipiului, respectiv pe strada Libertății. Două mașini au fost implicate în incidentul din care a rezultat o victimă, rănită ușor, în persoana unei femei în vârstă de 42 de ani.

Cauza producerii accidentului a fost nepăstrarea distanței corespunzătoare în mers.

Biciclistă în vârstă de 11 ani, rănită de un șofer cercetat acum că a plecat de la locul accidentului

La 5 minute după acest incident, pe o stradă alăturată, Gödri Ferenc s-a produs un alt eveniment, în care a fost implicată o fetiță, în vârstă de 11 ani, care circula pe o bicicletă pe direcția străzilor Gróf Mikó Imre - Kriza János. Aceasta a fost accidentată în apropiere de aleea de acces către Catedrala Ortodoxă.

„Inițial, conducătorul auto s-a oprit la fața locului și fetița ar fi spus că nu e rănită, însă ulterior s-a prezentat la spital împreună cu mama ei. Noi am făcut verificări și l-am identificat pe șoferul autoturismului. Acum se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin.

Accident în lanț pe Lunca Oltului

Aproape în același timp cu aceste evenimente s-a produs un altul pe strada Lunca Oltului. În acest accident, petrecut în jurul orei 15:30, oamenii legii au constat o coliziune între trei autovehicule, cauzată tot pe fondul nepăstrării distanței de siguranță între autovehiculele aflate în mers.

„În urma evenimentului rutier, o femeie în vârstă de 33 de ani a fost rănită ușor”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Recomandările polițiștilor

„Le recomandăm conducătorilor auto să fie atenți, în primul rând, și păstreze distanța de siguranță între autovehicule. E de ajuns o fracțiune de secundă ca să se producă un eveniment rutier. De asemenea, șoferii trebuie să se asigure temeinic la efectuarea oricărei manevre. În plus, le atragem atenția conducătorilor auto să sesizeze autoritățile atunci când sunt implicați într-un accident rutier, mai ales dacă au lovit o persoană. Faptul că persoana respectivă susține că nu a fost rănită și că nu are nimic, nu înseamnă că aceștia nu trebuie să anunțe despre evenimentul rutier. Cum s-a întâmplat în cazul de pe strada Gödri Ferenc, fapta devine infracțiune – părăsirea locului accidentului.  Așadar indicat este să anunțe întotdeauna atunci când sunt implicați într-un eveniment rutier”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.