ACTUALITATE 13 octombrie 2016

Transportul elevilor, decontat integral

de Iulia Drăghici - Taraș | 185 vizualizări

Elevii vor beneficia de decont integral din bugetul de stat la abonamentele de până în 50 de kilometri, acordate de operatorii de transport rutier, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Măsura vine ca o acţiune de stopare a abandonului şcolar, în condițiile în care principala cauză o reprezintă costurile aferente participării la cursuri, arată Ministerul.

„Decizia a fost luată de Guvern miercuri, 12 octombrie, printr-o Ordonanță de Urgență, având în vedere faptul că în anul școlar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri. Potrivit actului normativ, operatorii de transport rutier vor avea obligația să emită abonamente pentru transportul elevilor, abonamente ce vor fi decontate integral din bugetul de stat pentru distanțe de până la 50 de kilometri”, arată un comunicat de presă, publicat pe www.edu.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, „România este a treia țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește părăsirea timpurie a școlii (19,1% din populația de 18-24 de ani), rată care a crescut de la 17,3% în 2013. De asemenea, s-a avut în vedere și faptul că unul din cinci elevi din învățământul secundar superior face naveta pentru a ajunge la ore, peste jumătate din populația cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani locuiește în mediul rural, liceele și școlile profesionale sunt situate în general în zona urbană”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.