ACTUALITATE 5 octombrie 2021

Titlurile de „Cea mai bună tocană de vită” și „Cea mai frumoasă vacă”, decernate la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1967 vizualizări

Prima ediție a Zilei Fermierului Sitean a avut loc duminică

La Sita Buzăului, duminică a fost sărbătoare. Fermierii din zona Buzaielor au fost celebrați printr-un eveniment organizat în premieră într-o locație inedită: sediul Asociației Crescătorilor de Bovine și Producătorilor de Lapte. 

Din program au făcut parte un concurs de gătit tocană de vită, o expoziție de ovine și bovine, concurs pentru desemnarea celor mai frumoase exemplare de bovine și nu au lipsit muzica și distracția. Totodată, au fost aduse aici și câteva standuri cu produse tradiționale, dar și cu obiecte meșteșugărești. 

Evenimentul a reunit participanți din toată zona, iar un exemplu în acest sens a fost concursul de gătit, la care au luat parte și echipe ale Primăriilor din Barcani și Întorsura Buzăului. 

Știu un lucru foarte important, că după minerit, agricultura și zootehnia sunt cele mai grele meserii. Cei care nu cred, să încerce și vor vedea. (...) Acei oameni care dau de mâncare acestui popor, din punctul meu de vedere sunt imaginea țării. Sunt cei care fac tot ceea ce fac din tot sufletul și depun eforturi de neimaginat”, a spus, în cadrul discursului său de deschidere, primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica. 

Acesta a mai declarat luni, pentru Observatorul de Covasna, că scopul organizării evenimentului a fost cel de a-i sărbătorii pe fermierii din zonă, de a le aprecia munca, dar totodată și de a le oferi posibilitatea să socializeze între ei, dar și cu autoritățile locale și județene.  

Acțiunea a avut loc la sediul Asociației Producătorilor de Lapte, situat în Sita Buzăului (nr. 402C), un spațiu care găzduiește un centru de lapte, grajd pentru îngrășarea vieților, spațiu pentru furaje, garaje și utilaje, achiziționate prin fonduri europene. Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când s-au pus bazele acestei locații.  

Am o mare bucurie în suflet, că după o perioadă foarte lungă de pandemie, putem să ne uităm direct în față și în ochi cu fermierii, cu toți cei cu care am construit și am conceput această locație foarte frumoasă și foarte bună”, a spus deputatul Könczei Csaba, fost director al Direcției Agricole Covasna, care a fost prezent la eveniment.  

Evenimentul a fost organizat de Asociația Crescătorilor de Bovine și Producătorilor de Lapte din Sita Buzăului și „Sita Natural” Cooperativă Agricolă, cu sprijinul Primăriei Sita Buzăului și al Asociației Județene a Crescătorilor de Bovine. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.