ACTUALITATE 25 februarie 2019

Tinerii primari și consilieri vor discuta bugetul pe 2019

de Daniela Luca | 452 vizualizări

La întâlnire va participa senatorul Barna Tánczos și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor

Tinerii primari și consilieri din județul Covasna se vor întruni pentru prima dată în acest an cu scopul de a purta discuții pe tema bugetului pentru anul în curs. Întâlnirea este organizată de Asociația pentru tineret HÁRIT și va avea loc pe data de 28 februarie, la Centrul European din Arcuș.

La întâlnirea de joi, 28 februarie, vor participa în jur de 100 de primari și consilieri tineri din județul Covasna. Organizatorii au subliniat actualitatea temei și au punctat câteva idei despre scopul întâlnirii.

„La întâlnire o să discutăm despre o temă foarte actuală și anume despre bugetul României, bugetul județului Covasna, cum a fost anul trecut, cum vor fi împărțiți banii anul acesta. Cred că este o temă foarte importantă și merită să discutăm ca să avem cât mai multe informații. Avem un invitat din partea Parlamentului României, senatorul Barna Tánczos. El, împreună cu președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, o să prezinte viitorul în sensul bugetului”, ne-a spus președintele Asociației de tineret HÁRIT, Kelemen Szilárd.

Acesta a accentuat și importanța informării în ceea ce privește bugetul a tinerilor care activează în domeniul administrației publice.

În zilele noastre informația contează foarte mult. Dacă tinerii consilieri vor avea mai multe informații despre bugetul satului, sau al județului, al României în general, ei vor avea mai multe inițiative, poate vor depune mai multe proiecte la Consiliul Local. Mai mult ca sigur o să aibă mai multe idei dacă au mai multe informații despre buget. Vor primi și informații despre soluții în ceea ce privește bugetul. De exemplu dacă o comună, o primărie are un buget mic, atunci poate afla cum poate mări bugetul, care sunt acele soluții prin care ei printr-un proiect sau un program pot să mai adune bani”, a mai spus Kelemen Szilárd, adăugând totodată că un consilier tânăr, conform legii, este acela care are până în 35 de ani.

Însă, conform organizatorilor, la această întâlnire  vor fi invitați și cei care au împlinit această vârstă, sau au cu câțiva ani mai mult, cu singura condiție ca primarul sau consilierul să-și manifeste dorința și interesul pentru subiect.  

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.