ACTUALITATE 24 februarie 2009

Tinerii plecaţi din Sfântu-Gheorghe, chemaţi înapoi prin programul „Hai acasă”

de Covasna Media | 655 vizualizări
Programul lansat în 2008 la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe şi intitulat, sugestiv, „Hai acasă”, a devenit, potrivit primarului Antal Arpad, tot mai cunoscut printre tineri, care se arată interesaţi de acesta. Antal Arpad a declarat recent că programul, adresat tinerilor covăsneni plecaţi peste hotare sau rămaşi în marile centre universitare din ţară după finalizarea studiilor, are tot mai mult succes, în condiţiile în care peste 100 de tineri şi-au exprimat interesul vizavi de facilităţile pe

Programul lansat în 2008 la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe şi intitulat, sugestiv, „Hai acasă”, a devenit, potrivit primarului Antal Arpad, tot mai cunoscut printre tineri, care se arată interesaţi de acesta.

Antal Arpad a declarat recent că programul, adresat tinerilor covăsneni plecaţi peste hotare sau rămaşi în marile centre universitare din ţară după finalizarea studiilor, are tot mai mult succes, în condiţiile în care peste 100 de tineri şi-au exprimat interesul vizavi de facilităţile pe care le oferă.

Programul oferă tinerilor de până în 35 de ani ocazia de a reveni în Sfântu-Gheorghe, având ca stimulent în acest sens acordarea, în mod gratuit, de către Primărie, a unor terenuri ce au toate facilităţile din punct de vedere al utilităţilor, pe care aceşti tineri să-şi poată construi case. Astfel, ambiţiile programului prevăd ca anual să revină acasă, în Sfântu-Gheorghe, câte 50 de tinere familii, dornice de a-şi construi aici cariera profesională şi viaţa.

Primarul doreşte ca prin acest program să-i facă să revină acasă pe tinerii valoroşi, absolvenţi de diverse facultăţi. Antal Arpad spune că Sfântu-Gheorghe nu-şi poate alunga oamenii bine pregătiţi profesional, deoarece are nevoie de ei pentru a se dezvolta, tocmai de aceea fiind lansat respectivul program.

Potrivit primarului, între cei peste 100 de tineri care s-au arătat interesaţi de programul „Hai acasă” nu sunt doar tineri aflaţi încă în ţară ci şi tineri ce locuiesc deocamdată peste hotare, semnalele venind în acest sens din peste zece ţări.

Monica Rizea

Teme articol: casă primarie tneri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dey, 24 februarie 2009
De acdord, totul are o tenta imobiliara.Cum poti sa chemi oameni acasa cand Judetul este distrus, ( de la someri-salarii mici, pana la structura orasului care nu a cunoscut nici o modernizare citeste integral
gardianul, 24 februarie 2009
interesant programul acesta. e ceva de genul se da vrabia din mana pentru cioara de pe gard. de tinerii de valoare care traiesc in prezent in oras in conditii mult sub cele pe care le au tinerii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.