ACTUALITATE 19 august 2015

Tinerii din județ vor avea un Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret

de Mirela Cara Dragu | 921 vizualizări

Mereu preocupată de problemele tinerilor din județ, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna a inițiat proiectul de înființare a unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret destinat realizării Strategiei de Tineret din județ, COVTIN 2020.

Principalul scop al consiliului, precum și cel al strategiei, este acela de a identifica diverse direcții de acțiune în vederea susţinerii participării active a tinerilor la viaţa economică, socială, educațională, culturală şi politică a județului, asigurând astfel oportunităţi egale de acces la educaţie, ocupare şi condiţii de viaţă decente, cu o atenţie particulară către adolescenții și tinerii care, din diferite motive, ar putea avea șanse mai mici. Inclus în Strategia Națională de Tineret 2015-2020, obiectivul va fi atins prin consultarea factorilor instituționali și sociali din județul Covasna implicați în lucrul cu tinerii.

Lansarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret se va face printr-un eveniment organizat de DJST Covasna în data de 21 august, de la ora 12:00, la sediul Instituției Prefectului Covasna.

La eveniment, sunt așteptați să participe Secretarul de Stat pe probleme de tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cristian Cosmin, prefectul județului, Sebastian Cucu, reprezentanți ai autorităților județene și locale cu atribuții în domeniul tineretului  și reprezentanți ai organizațiilor de tineret.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.