ACTUALITATE 22 februarie 2021

Tineri reținuți pentru furt calificat și cruzime împotriva animalelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1786 vizualizări

Polițiștii covăsneni au identificat și reținut pentru 24 de ore doi bărbați, în vârstă de 18 și 30 de ani, bănuiți că ar fi pătruns în incinta unui imobil din satul Araci, de unde au furat bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 5.000 de lei. În plus, aceștia sunt acuzați și cercetați și pentru că ar fi agresat fizic câinele care se afla în curtea imobilului.

La data de 21.02.2021, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vâlcele au fost sesizați despre faptul că în noaptea 20/21.02.2021 persoane necunoscute au pătruns în incinta unui imobil din satul Araci, prin escaladarea gardului din spatele casei.

Acestea ar fi distrus patru camere de supraveghere video, ulterior pătrunzând și în incinta locuinței, prin spargerea unei ferestre și forțarea unei uși de acces, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (veselă și haine).

De asemenea, aceștia ar fi încercat să pătrundă și într-o anexă, distrugând sistemul de închidere.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5000 lei.

Totodată persoanele în cauză ar fi agresat fizic un câine care se afla în curtea imobilului, cu diverse obiecte.

În urma unui complex de activități investigative, în scurt timp, polițiștii au identificat doi bărbați de 18, respectiv de 30 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor.

Câinele a fost examinat de un medic veterinar din cadrul DSVSA Covasna, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta o plagă penetrată în zona capului și avea un canin rupt.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările față de cei doi bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și cruzimea împotriva animalelor.

Față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Menționăm că măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.