ACTUALITATE 29 martie 2020

Tineri reținuți pentru că au furat dintr-un magazin din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3261 vizualizări

Doi tineri, de 15 și 18 ani, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și sunt acuzați de furt calificat. Aceștia au furat dintr-un magazin din Sfântu Gheorghe mâncare și băuturi alcoolice.

Potrivit polițiștilor, sesizarea s-a făcut sâmbătă dimineața, iar fapta s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă.

La data de 28.03.2020, în jurul orei 07:00, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată, în urma unui apel 112 despre faptul că în noaptea de 27.03.2020–28.03.2020, persoane necunoscute au pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor, în curtea unui magazin din municipiu, după care forțând ușa de acces au pătruns în incinta magazinului de unde au sustras mai multe produse alimentare și sticle cu băuturi alcoolice.

În urma unor activități specifice, la data de 28 martie a.c. polițiștii au identificat doi tineri de 15 și 18 ani bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în data de 29.03.2020, să fie prezentați organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale”, arată un comunicat de presă transmis duminică de IPJ Covasna.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Polițiștii fac precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.