ACTUALITATE 17 septembrie 2018

Tineri rătăciți în munți, recuperați de salvamontiștii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1587 vizualizări

Aceștia s-au pierdut după ce s-au răsturnat cu mașina

Trei tineri care s-au rătăcit sâmbătă noaptea în Munții Nemira din județul Covasna, situați la peste 20 de kilometri de zona Târgu Secuiesc, au fost salvați de salvamontiștii covăsneni.

„În noaptea zilei de 15.09.2018, în jurul orei 22:00 echipa Serviciului Public Județean Salvamont Covasna a fost solicitată să intervenă într-o zonă izolată în partea vestică a Munților Nemira. Din primele informații reieșea că 3 tineri s-au răsturnat cu un autoturism de teren ca mai apoi, în încercarea de de a ajunge după ajutoare, să se rătăcească. Deși echipa Salvamont Covasna asigura securitatea participanților la un eveniment sportiv în zona Șugaș Băi, o echipă formată dintr-un salvator montan-paramedic, 2 salvamontiști alături de un jandarm montan din cadrul IJJ Covasna au pornit în căutarea persoanelor pierdute. Victimele, 1 fată și 2 băieți au fost găsite tefere, fără probleme medicale și cu o stare psihică foarte bună în jurul orei 1 a.m., urmând ca toată acțiunea de retragere să se realizeze cu ajutorul autoturismelor de teren 4x4 ale pădurarilor, cărora le mulțumim pe această cale. Toată lumea a ajuns în siguranță la baza muntelui în jurul orei 3 a.m. unde victimele au fost așteptate de un echipaj SMURD pentru analize mai amănunțite”, arată un comunicat de presă al Serviciului Public Județean Salvamont Covasna. 

Salvamont Covasna recomandă pe această cale precauție când vine vorba de abordarea zonelor accidentate și/sau montane, indiferent dacă vorbim de turism motorizat sau pedestru. O bună cunoaștere a zonei, echipament adecvat și cunoașterea folosirii acestuia pot preveni tragedii.

Sursă foto: Salvamont Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.