ACTUALITATE 18 ianuarie 2017

Tineri / maghiari / poeţi / români: seară literară cu Andrei Dósa şi Robert G. Elekes

de Iulia Drăghici - Taraș | 658 vizualizări

O seară literară, cu lectură de poezie şi dialog are loc vineri, 20 ianuarie a.c., de la ora 18 la Tein Teahouse din Sfântu Gheorghe, în co-organizarea bibliotecii județene „Bod Péter”. La evenimentul moderat de criticul literar Adrian Lăcătuş şi directorul bibliotecii, Szonda Szabolcs sunt invitați poeţii braşoveni Andrei Dósa şi Robert G. Elekes.

Andrei Dósa s-a născut în 1985 la Braşov. A absolvit Colegiul Naţional „Áprily Lajos” din oraşul său natal, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice şi cursurile de masterat Inovare Culturală (cu denumirea anterioară: Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere din Braşov. A debutat cu volumul „Când va veni ceea ce este desăvârşit” (Tracus Arte, 2011), distins în 2012 cu premiul „Mihai Eminescu” – Opera Prima. Au urmat volumele „American Experience” (Cartea Românească, 2013) şi „Nada” (Pandora M, 2015). Este membru, din 2007, al atelierului de scriere creatoare „Lumina de Avarie”. A colaborat cu revistele Poesis International, Astra şi Corpul T.

Robert G. Elekes este de asemenea născut în 1985 la Braşov, într-o familie multietnică, respectiv şi-a terminat studiile liceale la acelaşi Colegiu Naţional „Áprily Lajos”. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania“ din Braşov. Este doctor în filologie, titlu obţinut la Facultatea de Litere a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu o lucrare despre literatura de expresie germană din România în perioada comunismului. Predă la Literele braşovene, după ce a predat şi la Universitatea „Sapientia” din Tg. Mureş. Debutează, cu poezie, în revista Corpul T, iar în 2015 îi apare primul volum de poezie, „Aici îmi iau dinţii-n spinare şi adio”, la editura Tracus Arte, cu recomandarea Norei Iuga şi a lui Caius Dobrescu, volum distins cu Premiul „Iustin Panţa” şi Premiul Naţional „Mihai Eminescu”.

 

Teme articol: poezie Cultură literastura
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.