ACTUALITATE 21 iunie 2015

Tineretul Național Liberal s-a reunit sâmbătă la Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara | 155 vizualizări

Tineretul Național Liberal a avut sâmbătă o întrunire organizată pentru prima oară la Sfântu Gheorghe. Reprezentanții tinerimii PNL-iste din România s-au întâlnit cu scopul de a pune la punct ultimele detalii în urma fuziunii PDL-PNL. Evenimentul de la Sfântu Gheorghe a fost organizat de vicepreședintele TNL România, Corina Bote, alături de co-președintele TNL Covasna, Răzvan Comăneci. „Astăzi avem o ședință de birou politic național în care ar trebui să începem implementarea deciziilor luate în Consiliul Național de la Pitești, pentru că anul 2016 este un an foarte important pentru noi și vreau să cred că vom reuși împreună ca anul viitor să impunem cât mai mulți tineri din TNL în funcțiile de consilieri locali sau județeni și mulți dintre ei să se regăsească în candidați cu șanse pentru alegerea în cadrul primăriilor din țară. Este foarte important pentru noi să demonstrăm că TNL are specialiști și că noi suntem o alternativă bună pentru guvernarea social-democrată de astăzi”, a declarat co-președintele TNL România, Costel Alexe, prezent la eveniment.

În cadrul unei conferințe de presă, tinerii au afirmat că dacă PNL va ajunge să preia puterea, ei sunt convinși că vor putea să-i dea țării un parcurs european, care de mulți ani este un deziderat pentru toți românii. Primul demers în acest sens este acela de a instrui tinerii, astfel încât să cunoască problemele reale ale acestei țări și să formeze o organizație puternică și capabilă de a găsi soluții. „Este o fuziune destul de importantă la nivel național între două mari organizații. Am început cu dreptul și sunt convins că în momentul încheierii fuziunii vom demonstra că TNL este cea mai mare și puternică organizație de tineret politică din țară”, a declarat co-președintele TNL România, Sorin Moldovan.

Co-președinții TNL au afirmat totodată că ei au obligația de a promova cât mai mulți tineri competenți în administrațiile publice locale și ulterior și centrale, ceea ce nu este foarte greu, dat fiind faptul că TNL are resurse umane bine pregătite.

În opinia lor fuziunea a fost de bun augur deoarece, prin crearea ei, organizația de tineret a devenit statistic cea mai puternică în acest moment. Raportându-și comparativ activitatea la principalii competitori, tinerii liberali au afirmat că se simt îndreptățiți să se considere o organizație puternică și din punct de vedere faptic, dat fiind faptul că au acțiuni în fiecare lună, derulează o mulțime de proiecte și au o varietate de evenimente lunare. Unul dintre proiectele foarte importante pe care doresc să le implementeze se referă la reducerea șomajului în rândul tinerilor. Un altul, cu o importanță la fel de mare, este cel de plantare de copaci pe suprafețele defrișate masiv în ultimii ani, denumit „Împădurim România”. „Sunt proiecte prin care vrem să transmitem societății românești că suntem o alternativă și suntem interesați de dezvoltarea acestei țări”, a precizat co-președintele TNL România, Costel Alexe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.