ACTUALITATE 6 septembrie 2016

Termene prelungite în cazul asfaltărilor din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 658 vizualizări

Proiectul de asfaltare a celor 10 străzi centrale din Întorsura Buzăului nu va fi încheiat până la sfârşitul anului, potrivit primarului Leca Băncilă. Chiar dacă circa 60% din lucrări sunt finalizate, termenul din proiect nu va putea fi respectat din cauza firmei care implementează contractul de apă şi canal. Cu toate acestea, conducerea oraşului spune că nu se va pierde finanţarea pentru că întârzierea lucrărilor nu i se poate imputa.

„Suntem undeva la 60%. Din cele 10 străzi, şase sunt cel puţin la primul strat de asfalt. Acum se înalţă capacele de canal. Într-o săptămână, pe aceste străzi va fi rezolvat şi al doilea strat. Avem patru străzi unde sunt începute lucrările, dar nu sunt finalizate, spre exemplu Floroaia Mare, pentru că avem în faţă firma de apă şi canal, care nu ţine ritmul, nu are capacitate să îşi ducă proiectul şi ne ţine pe loc. Este marele obstacol pe care nu avem cum să-l depăşim. (...) Firma OMS nu are capacitate managerială şi de altă factură, respectiv financiară, să îşi ducă până la sfârşitul anului proiectul”, a declarat joia trecută primarul Leca Băncilă.

Primarul din Întorsura Buzăului a mai precizat că pierderea finanţării este puţin probabilă pentru că instituţia pe care o conduce nu a încălcat clauzele contractului semnat cu Ministerul Dezvoltării. „Şi Ministerul trebuie să înţeleagă faptul că asta este realitatea. Nouă nu ni se poate imputa nimic. (...) Sunt motive temeinice ca Ministerul să accepte că nu este vina noastră, pentru că lucrările nu au întârziat din cauza noastră pentru că nu am avut capacitate de co-finanţare sau capacitate tehnică şi managerială. Contractul este valid. Singura problemă e că trebuia să finalizăm până la sfârşitul anului, ori îmi este greu să cred că se va întâmpla acest lucru”, a spus edilul.

Întrebat de ce nu reziliază contractul cu firma de apă şi canal, Leca Băncilă a răspuns: „În patru ani, această firmă a dus contractul de apă şi canal undeva la 50%. Ar mai trebui în 3, 4 luni să facă 20 – 25 de kilometri ceea ce este imposibil. Să-i concediez, să reziliez contractul, ar însemna practic să pui punct proiectului, iar acest lucru nu se mai poate. Vom fi obligaţi să stăm după ei cât putem. Nu văd altă soluţie, nici raţional, nici strategic”.

Primele 10 străzi din Întorsura Buzăului incluse în proiectul de asfaltare sunt Hanului, Gheorghe Doja, Floroaia Mare, Gheorghe Zaharia, Campingului, Castanilor, 1 Decembrie 1918, Fabricii, Aviatorului şi Mihai Viteazul.

Costul asfaltării acestor străzi ajunge la 5 milioane de euro, iar lucrările au demarat în iunie 2015.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.