ACTUALITATE 21 martie 2010

Terenurile Armatei l-ar putea face pe Vasile Blaga cetăţean de onoare al oraşului

de Covasna Media | 702 vizualizări
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, ar putea deveni cetăţean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe, dacă va susţine iniţiativa Primăriei de a prelua terenurile şi clădirile aparţinând Armatei. Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că va propune Consiliului Local (CL) ca ministrul Vasile Blaga să primească titlul de “cetăţean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe”, dacă va susţine eforturile autorităţilor locale de a prelua obiectivele Armatei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, ar putea deveni cetăţean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe, dacă va susţine iniţiativa Primăriei de a prelua terenurile şi clădirile aparţinând Armatei.

Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că va propune Consiliului Local (CL) ca ministrul Vasile Blaga să primească titlul de “cetăţean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe”, dacă va susţine eforturile autorităţilor locale de a prelua obiectivele Armatei.

"În cazul în care comunitatea din acest oraş va primi susţinerea din partea ministrului Blaga, voi propune în CL să îi dăm titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe", a declarat primarul Antal Arpad.

Primăria şi UDMR Sfântu Gheorghe au iniţiat pe 15 martie o campanie de strângere de semnături de la cetăţeni, în scopul înaintării unei adrese către autorităţile centrale, în vederea trecerii diverselor obiective ale Armatei Române în administrarea locală a municipiului. Până în prezent, au fost strânse peste 500 de semnături, iar acţiunea va continua în următoarele săptămâni, ţinta fiind de 10.000 de semnături.

Iniţiativa strângerii de semnături îi aparţine primarului Antal Arpad, în opinia căruia clădirile şi terenurile care aparţin Armatei şi nu mai sunt folosite de către acestea ar trebui administrate local, pentru că altfel acestea nici nu aduc vreun profit, ci chiar împiedică dezvoltarea oraşului. Antal Arpad susţine că obiectivele nefolosite ale Armatei ar putea contribui la dezvoltarea municipiului, dacă ar trece în administrarea acestuia.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Calin Dejeu, 23 martie 2010
Banuiesc ca acest primar nu este atat de naiv sa-si inchipuie ca genul acesta de mita il asteapta un politician: o fituica de doi lei. In alta ordine de idei, acest transfer de proprietate pare o idee citeste integral
capcaunul, 22 martie 2010
apai primarul asta e mai portocaliu decat nu vrea sa para
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.