ACTUALITATE 8 octombrie 2020

Terapia Intensivă COVID de la SJU Covasna este plină

de Iulia Drăghici - Taraș | 2379 vizualizări

 La nevoie, la ATI COVID mai pot fi suplimentate încă 2 locuri

Toate cele 5 paturi de la secția de Terapie Intensivă COVID de la Spitalul Județean de Urgență Covasna sunt ocupate de pacienți confirmați la infecția cu SARS-COV-2, în stare critică. Unul dintre aceștia este intubat. La nevoie, la ATI COVID mai pot fi suplimentate încă 2 locuri. 

La Spitalul Județean de Urgență (SJU), numărul total al pacienților internați la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism este 42, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, 7 octombrie. Pacienți suspecți sunt 9, toți adulți, arată aceeași sursă. 

Dintre pacienții confirmați, 29 sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID. Printre aceștia se află și un copil cu vârstă între 0 – 9 ani. În ceea ce privește starea pacienților, trei sunt cu simptomatologie ușoară, în rest stare moderată și grav alterată. Niciunul dintre cei internați aici nu este asimptomatic.  

Totodată, alți 8 pacienți confirmați sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID (dintre care unul la ortopedie).  

La Terapie Intensivă se află 5 pacienți, toți confirmați cu infecție SARS-COV-2, în stare critică, dar numai unul este intubat. 

Raportat la datele furnizate în urmă cu o săptămână, numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă a crescut îngrijorător, având în vedere că atunci erau aici doar trei pacienți în stare critică, dar niciunul intubat. 

Totodată, în cadrul videoconferinței de presă de săptămâna trecută, reprezentații Spitalului Județean au precizat că numărul locurilor la ATI este 5, cu posibilitate de extindere până la maximum 7. 

Locuri de COVID avem 5, în rest locuri de ATI, pentru pacienți non-covid, sunt 14. La nevoie, mai putem crește cu încă două locuri la COVID”, ne spunea, săptămâna trecută, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Roșu Mátyás. 

Tot la nivel național, potrivit raportării de miercuri, numărul persoanelor internate pe secțiile de ATI era 612, în condițiile în care numărul total de paturi de Terapie Intensivă la spitalele suport COVID este de 1.050 în toată țara. 

Informarea Spitalului Județean de Urgență Covasna, transmis miercuri a arătat și că „în perioada 30 septembrie -7 octombrie 2020, orele 13:00 s-au externat un număr de 26 pacienți internați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost trei decese ( doi pacienți din județul Covasna, un pacient din județul Brașov)”.  

Raportarea de miercuri, 7 octombrie, a cazurilor de COVID-19 arată că în județul Covasna au fost depistate încă 13 îmbolnăviri cu SARS-COV-2 și numărul total se ridică astfel la 1.355. Cazuri active sunt 332, pentru că 979 sunt persoane vindecate și 44 decedate. 

La nivel național, în aceeași zi au fost raportate 2.958 de cazuri noi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.