ACTUALITATE 21 mai 2020

TEGA vrea să reia organizarea Târgului Producătorilor și Meșteșugarilor

de Daniela Luca | 1733 vizualizări

Este nevoie de aprobarea DSVSA  

Compania de salubritate TEGA ar dori să reia organizarea Târgului Producătorilor și Meșteșugarilor care avea loc lunar în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, înaintea instaurării restricțiilor impuse de răspândirea coronavirusului. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna va decide dacă acest eveniment va putea fi organizat. 

Noi sperăm să putem organiza târgul. Am depus hârtiile la DSVSA ca să vedem dacă primim aprobare sau nu, că ar trebui pe 6-7 iunie să fie. Noi ne dorim să aibă loc pentru că totuși dacă Piața Centrală funcționează, dacă magazinul universal Șugaș funcționează, eu cred că nu ar fi o problemă ca să fie și Târgul de Producători, mai ales că e în aer liber. Nu cred că ar putea să existe probleme”, ne-a spus directorul TEGA, Máthé László.

Un producător local din Valea Crișului ne-a spus că aproape toți cei din domeniu au fost afectați destul de mult în aceste două luni de restricții și că așteaptă cu nerăbdare să se redeschidă târgurile. 

„Noi nu am avut vânzări deloc. Pozele nu transmit atât de bine realitatea și nu putem să vindem pe internet. Omul are nevoie să vadă produsul, să îl atingă. Așa e cu articolele astea lucrate manual. Într-un magazin mare e mai mare mișcarea, iar în aer liber nu cred că ar fi vreo problemă. Ar fi foarte bine să se redeschidă târgurile. Noi, producătorii artizanali, care chiar lucrăm manual, nu suntem avantajați deloc, chiar dacă am rămas foarte puțini”, a precizat Bucsi László. 

În condițiile în care mulți dintre ei nu au avut niciun venit în această perioadă, meșterii artizani sunt îngrijorați și din cauza chiriei mari pe care trebuie să o plătească pentru a-și vinde produsele la târguri. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.