ACTUALITATE 30 iunie 2014

Teatrul „Tamási Áron” îşi încheie stagiunea cu spectacolul „Oricine” regizat de Radu Afrim

de Agerpres | 147 vizualizări

Spectacolul va avea loc diseară de la ora 18 şi va fi supratitrat în limba română

Teatrul maghiar „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe îşi va încheia marţi seară stagiunea 2013/2014 cu spectacolul 'Oricine', regizat de Radu Afrim, care va fi supratitrat în limba română.

Spectacolul, pus în scenă după piesa lui Karpati Peter, reinterpretează singurătatea omului în faţa morţii şi încercarea lui de a-şi salva sufletul.

„Mă incită textele care nu-şi oferă toate sensurile din prima, care pot să dea bătaie de cap şi artiştilor şi spectatorilor. E un text care vorbeşte de nebunia unei femei şi care, dincolo de realism, are nişte alunecări în surreal. Este foarte emoţionant, dar are şi umor. Bineînţeles, l-am ales şi pentru că am avut o trupă foarte bună pentru personaje. Văzusem înainte câteva spectacole cu trupa Teatrului „Tamási Áron”, dar nu mă aşteptam să lucrez atât de uşor cu ei”, spunea Radu Afrim, la începutul stagiunii.

Spectacolul va avea loc de la ora 18.00 pe scena sălii mari a teatrului şi va fi supratitrat în limba română.

Teatrul maghiar „Tamási Áron” a realizat anul acesta câteva perfomanţe deosebite, printre care două premii UNITER pentru spectacolul 'Hamlet' după William Shakespeare, respectiv Premiul pentru cea mai bună regie adjudecat de Bocsárdi László şi Premiul pentru cea mai bună scenografie atribuit lui Bartha József.

Zilele trecute, teatrul „Tamási Áron” a câştigat Premiul Primăriei Capitalei Budapesta tot pentru spectacolul 'Hamlet', la cea de-a 26 ediţie a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvarda (Ungaria).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.