ACTUALITATE 27 martie 2009

Teatrul Odeon i-a readus la Sfântu Gheorghe pe Oana Ştefănescu şi Ionel Mihăilescu

de Covasna Media | 1156 vizualizări
Bienala Internaţională de Teatru „Reflex“ a Teatrului Tamasi Aron din Sfântu-Gheorghe a avut invitat miercuri Teatrul Odeon din Bucureşti, cu „Cinci piese scurte“ de Eugen Ionesco, dramaturgul de origine română membru al Academiei Franceze şi protagonist al teatrului absurdului. Pus în scenă de regizorul Alexandru Dabija, spectacolul lui Ionesco i-a readus la Sfântu Gheorghe pe doi mari actori români, Oana Ştefănescu şi Ionel Mihăilescu, la peste douăzeci

Bienala Internaţională de Teatru „Reflex“ a Teatrului Tamasi Aron din Sfântu-Gheorghe a avut invitat miercuri Teatrul Odeon din Bucureşti, cu „Cinci piese scurte“ de Eugen Ionesco, dramaturgul de origine română membru al Academiei Franceze şi protagonist al teatrului absurdului.

Pus în scenă de regizorul Alexandru Dabija, spectacolul lui Ionesco i-a readus la Sfântu Gheorghe pe doi mari actori români, Oana Ştefănescu şi Ionel Mihăilescu, la peste douăzeci de ani de la debutul lor artistic care a avut loc pe scena Teatrului Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe.

„Am avut nişte emoţii de parcă aş fi jucat la Hollywood. Publicul de aici este cu totul altfel, le-am spus colegilor mei care nu au mai jucat aici că eu cunosc acest public care este cu totul excepţional. Oamenii de aici iubesc foarte mult teatrul, simt teatrul, reacţionează prompt, reacţionează bine, neaşteptat, aplaudând minunat, căci simţi energia pozitivă din sală”, ne-a declarat Oana Ştefănescu imediat după spectacol, vizibil impresionată de căldura publicului din Sfântu Gheorghe.

Oana Ştefănescu şi Ionel Mihăilescu au ajuns la Sfântu-Gheorghe în 1987 odată cu înfiinţarea Teatrului de limbă română Andrei Mureşanu, pe a cărui scenă au mai evoluat Teodora Mareş, Constantin Cotimanis, Bogdan Caragea, Ionel Mihăilescu, Elena Manoliu, Liliana Pană, Florin Chiriac, Carmen Petrescu, Victor Ianculescu, Vasilica Stamatin şi Dorin Andone, fiecare dintre ei deveniţi între timp actori de primă-mână ai teatrului românesc.

Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu-Gheorghe a fost, de-a lungul anilor, o rampă de lansare pentru artiştii din teatru, un important „nume“ ce şi-a început cariera aici fiind regizorul Radu Afrim. Nominalizat al Premiilor Uniter de mai multe ori, acesta a câştigat Premiul Uniter pentru regie în 2007 şi a fost desemnat „Omul de cultură European al anului 2009“, prestigioasă distincţie acordată de KulturForum Europa, asociaţie întemeiată în 1992 de către ministrul de Externe german Hans Dietrich Genscher.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.