ACTUALITATE 23 noiembrie 2021

Taximetriştii din Sfântu Gheorghe solicită aprobare pentru majorarea tarifului de transport cu aproape un leu/kilometru

de Agerpres | 2914 vizualizări

Taximetriştii din Sfântu Gheorghe solicită aprobarea Consiliului Local municipal pentru majorarea tarifului de transport cu aproape un leu pe kilometru, invocând, printre altele, scumpirea combustibilului şi asigurărilor pentru maşini.

Preşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Independenţi „Şugaş” , Gyor Arpad, a declarat că în prezent tariful este de 2,80 lei pe kilometru, iar în cererea adresată Consiliului Local se solicită aprobare pentru majorarea acestuia la 3,70 lei/km cu TVA inclus pe timpul zilei, urmând ca tariful pe timp de noapte să fie de maximum 50% din valoarea celui de zi.

„Motivul principal pentru care solicităm majorarea tarifelor este creşterea preţului la combustibil, dar mai sunt şi altele. Toate s-au scumpit, şi piesele de schimb, şi manopera, şi asigurările la maşini cu până la 200%”, a declarat Gyor Arpad, pentru AGERPRES.

Acesta a mai spus că în municipiul Sfântu Gheorghe sunt aproape 200 de taximetrişti, iar dacă la începutul pandemiei o parte dintre aceştia, în special cei mai în vârstă, şi-au suspendat temporar activitatea de teama infectării cu noul coronavirus, pe parcurs şi-au reluat activitatea.

Gyor Arpad a menţionat, de asemenea, că toate taxiurile sunt dezinfectate periodic, pentru a se evita riscul de infecţie.

„Obligatoriu! Toţi taximetriştii au soluţie de dezinfecţie şi la fiecare 2-3 ore obligatoriu dezinfectează, şterg mânerele şi aşa mai departe”, a mai spus acesta.

Majorarea tarifului de transport cu taxiul va fi luată în discuţie şi supusă aprobării Consiliului Local municipal în şedinţa ordinară din 25 noiembrie a.c.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.