ACTUALITATE 11 august 2015

Taximetriștii covăsneni, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

de Mirela Cara | 226 vizualizări

Luna iulie nu a fost cu noroc pentru unii dintre taximetriștii covăsneni, care au fost supuși unor verificări de către Protecţia Consumatorilor Covasna, care a urmărit să descopere în ce măsură sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor la prestarea serviciilor de taximetrie.

Astfel, mai multe autovehicule folosite pentru serviciul de taximetrie din localităţile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Întorsura Buzăului au fost controlate de către Protecția Consumatorilor, în colaborare cu IPJ Covasna – Serviciul Circulaţie Rutieră.

Principalele nereguli constatate în teren de inspectorii CJPC Covasna au fost: lipsa verificare metrologică a aparatelor de taximetrie; lipsa ecusoanelor cu nume şi fotografie ştampilată de Primării; neexpunerea tarifelor aprobate de Primării; publicitate ilegală afişată pe caroseria autovehiculelor prin lipirea de autocolante de tipul asigurări auto, reclamă la publicaţii SIC etc.

Pe cale de consecință, instituția a aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile legale referitoare la tipurile de abateri constatate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.