ACTUALITATE 29 aprilie 2009

Taximetriştii „şmecheri”, pe cale de dispariţie

de Covasna Media | 1519 vizualizări
Municipalitatea va „taxa” şoferii care nu au autorizaţiile în regulă, dar care practică taximetria

Mai mulţi taximetrişti din Sfântu-Gheorghe, supăraţi pe taxele aplicate de municipalitate pentru staţionarea în staţii şi pe controalele făcute, s-au deplasat ieri la sediul Primăriei, unde au avut o întâlnire cu conducerea municipiului. Problema lor este legată în principal de hotărârea prin care Consiliul Local (CL) le impune taximetriştilor o taxă de 200 de lei pe lună pentru staţionarea în staţiile din centru, şi 100 şi 50

Municipalitatea va „taxa” şoferii care nu au autorizaţiile în regulă, dar care practică taximetria

Mai mulţi taximetrişti din Sfântu-Gheorghe, supăraţi pe taxele aplicate de municipalitate pentru staţionarea în staţii şi pe controalele făcute, s-au deplasat ieri la sediul Primăriei, unde au avut o întâlnire cu conducerea municipiului.

Problema lor este legată în principal de hotărârea prin care Consiliul Local (CL) le impune taximetriştilor o taxă de 200 de lei pe lună pentru staţionarea în staţiile din centru, şi 100 şi 50 de lei pentru restul, în funcţie de gradul de apropiere de centru. Viceprimarul Balint Jozsef a declarat că nu numai taximetriştii sunt nemulţumiţi însă, ci şi municipalitatea, ca urmare a faptului că mulţi taximetrişti nu au scos o autorizaţie nouă, dar încă practică această activitate.

Estimarea viceprimarului este că numărul taximetriştilor va scădea sub 200 în următoarea perioadă, ca urmare a controalelor făcute. „Au fost revoltaţi că facem controale, dar după 5 minute de discuţii ei au cerut controale, pentru că unii lucrează clandestin şi fac concurenţă neloială. Facem controale, iar cei care fac figuri şi nu au autorizaţii în regulă cel mai probabil vor dispărea. Unii sunt parteneri cu noi să facem ordine şi alţii sunt şmecheri. Pornind de la ideea că îi lăsăm pe toţi am ajuns la 237 de taximetrişti, dar îi vom elimina pe cei şmecheri. Cei care ne trişează pe noi îi trişează şi pe clienţii lor şi pe colegii lor care sunt în regulă“, a afirmat viceprimarul. Potrivit acestuia, au existat controale din partea Primă riei unde se verificau 10 – 12 taxi-uri, iar jumătate se făceau dispărute în ceaţă când şoferii vedeau controlorii, dovadă că nu erau în regulă.

Balint spune că doresc să conlucreze cu taximetriştii şi să identifice noi staţii de taxi în oraş, iar în acest sens le-a solicitat să propună noi locaţii unde ar putea staţiona.

Viceprimarul a mai afirmat că cei care au achitat taxa de periferie, de 50 de lei, dar staţionează în staţiile centrale din oraş, unde taxa este de 200 de lei, sunt vizaţi pentru completarea sumei, cei care nu au plătit deloc vor fi nevoiţi să plătească, iar cei care nu au autorizaţii dar în ultimele două luni au activat, ar putea să fie „eliminaţi“ de tot.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.