ACTUALITATE 5 noiembrie 2021

Taxa pentru parcarea în fața hotelului Bodoc va crește la 5 lei/oră

de Iulia Drăghici - Taraș | 1094 vizualizări

Măsura va intra în vigoare la începutul anului viitor, dacă proiectul trece de Consiliul Local 

Primăria Sfântu Gheorghe își propune să crească taxa de parcare în spațiile din zona fostului hotel Bodoc din zona centrală, de la 3 lei pe oră la 5 lei, dar și să delimiteze locul cu o barieră. Totodată, aici nu vor putea fi lăsate mașinile mai mult de două ore. 

Măsurile ar urma să intre în vigoare din ianuarie 2022, dacă proiectul primăriei va primi acordul Consiliului Local. Demersul vine ca o soluție la problema lipsei locurilor de parcare în zona centrală, cu care se confruntă cetățenii care vin în oraș pentru scurt timp să își rezolve sarcinile pe care le au la instituțiile și băncile de aici. 

Pe viitor, autoritățile plănuiesc și să pună barieră la intrarea în această parcare și astfel să devină un spațiu independent de celelalte parcări din oraș, care să îi asigure pe cei care sunt dispuși să plătească ceva mai mult, că vor găsi acolo negreșit loc de parcare în timpul zilei. 

„În fața hotelului Bodoc nimeni nu va putea parca cu abonament. Acolo se va institui o taxă de parcare de 5 lei/ oră și maxim 2 ore pot staționa. (...) Nu venitul este considerentul principal pentru care facem aceste reglementări, ci tocmai ideea ca cel care are de rezolvat o problemă în centru o jumătate de oră, o oră să găsească loc de parcare”, a declarat primarul Antal Árpád joi, într-o conferință de presă, în care a explicat măsurile care urmează să intre în dezbatere publică. 

Edilul din Sfântu Gheorghe a anunțat această modificare în contextul în care autoritățile vor merge în fața Consiliului Local cu un proiect care prevede mai multe modificări privind parcarea în zona centrală.

Printre acestea se numără și faptul că se va institui o „zonă zero” care vizează parcările publice dintre strada 1 Decembrie 1918  (zona dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi fostul Hotel Bodoc), strada Gróf Mikó Imre şi Piaţa Sfântul Gheorghe (în faţa Magazinului Şugaş), unde, cu toate că taxa de parcare va rămâne aceeaşi ca până acum, nu vor mai fi valabile abonamentele de parcare, iar durata parcării cu plată va fi limitată la maximum 2 ore consecutive. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.