ACTUALITATE 8 august 2016

Tată și fiu, salvați de jandarmi și pompieri covăsneni

de Sever Ioan Miu | 859 vizualizări

Un tată și un fiu, care s-au rătăcit în pădure, au fost găsiți duminică de o echipă de salvare formată din doi jandarmi și patru pompieri din județul Covasna.

După  primirea unui apel de urgență prin sistemul unic 112 din partea celor două persoane pierdute s-a constituit echipa de salvare,  în preajma localității Alungeni (comuna Turia). Echipa a început căutările în zonele împădurite din vecinătate, după cum arată comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna.

„După aproximativ 2 ore de căutări, în jurul orei 01.00 (a zilei de 7 august a.c.), a fost găsit un adult în vârstă de 54 de ani, bolnav de diabet şi un copil de 13 ani, fiul acestuia, bolnav de astm. La acel moment starea celor doi era bună, salvatorii i-au preluat şi i-au condus la ambulanţa SMURD, ce era staţionată la marginea localităţii Alungeni“, precizează comunicatul. Cele 2 persoane de cetăţenie română şi americană au plecat în data de 6 august, cu o maşină de teren, pe un traseu montan, fiind pasionaţi de offroad, însă, la un moment dat autovehiculul s-a împotmolit în noroi, făcând imposibilă deplasarea acestora mai departe. În consecinţă, au solicit sprijin prin sistemul unic de  ugenţă 112“, încheie comunicatul IJJ.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.