ACTUALITATE 7 august 2020

Tarife diferenţiate pentru localnici şi cetăţenii din alte localităţi în centrele de agrement din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 3446 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe va introduce carduri pentru clienţi în centrele de agrement din subordinea municipalităţii, pe baza cărora va putea aplica tarife diferenţiate pentru localnici şi pentru cetăţenii din alte localităţi.

Primarul Antal Arpad a declarat, joi, că municipalitatea subvenţionează din bugetul local o parte din costul tarifelor şi consideră că, în atare condiţii, ar trebui să se facă o diferenţiere tarifară între localnicii care plătesc taxe şi impozite locale şi cetăţenii din alte localităţi.

„Vorbim despre nişte activităţi care sunt în primul rând pentru publicul din Sfântu Gheorghe. Ştim că vin şi alţii din alte zone, încercăm să rezolvăm şi această problemă şi se pare că am reuşit să identificăm o soluţie juridică în acest sens, tocmai pentru că vorbim de subvenţii. Să nu subvenţionăm pe cetăţenii care nu contribuie cu impozite şi taxe pentru municipiul Sfântu Gheorghe şi să mergem cu o chestiune diferenţiată care în acelaşi timp să nu fie discriminatorie. Deci, se pare că am găsit această soluţie şi vom lansa în perioada următoare un card pe care o să îl primească cei care plătesc impozite şi taxe locale în municipiul Sfântu Gheorghe, iar cei care nu plătesc aceste taxe vor putea achiziţiona acel card contra cost. Deci, cei care plătesc taxe şi impozite primesc gratuit acest card şi atunci, practic, cel care are card va primi anumite facilităţi, de exemplu dacă intră la ştrand. (...) Având în vedere faptul că va fi o hotărâre cu caracter normativ a Consiliului local şi trebuie 45 de zile să intre în dezbatere publică, în cel mai fericit caz eu cred că până începe sezonul de schi vom putea avea acest card“, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a menţionat, în context, că o treime dintre persoanele care frecventează ştrandul din Sfântu Gheorghe în weekend sunt din alte localităţi din judeţ sau din afara acestuia.

„Sunt estimări că mai ales în weekend în proporţie de 30-40% vin cetăţeni din alte localităţi, iar, evident, preţul real al acelui bilet nu este cel plătit de cetăţeni, ci ar trebui să fie mult mai ridicat, iar diferenţa este subvenţionată, dacă se poate spune aşa, de Consiliul Local. Şi atunci trebuie să găsim o soluţie ca cel care vine din alt oraş sau altă localitate să nu cumpere bilet subvenţionat, iar localnicii da. (...) Eu cred că este un lucru corect şi ne-am chinuit destul de mult să găsim o soluţie care să fie legală şi nediscriminatorie şi se pare că am găsit această soluţie“, a mai spus Antal Arpad.

Sursă foto: Facebook/ Sepsi ReKreativ

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nae nicolae, 9 august 2020
si mai penibil e faptul ca cei de la MOHO te cauta in geanta sa nu ai cumva apa de afara :))))
nae nicolae, 9 august 2020
Oare domnul primar nu va merge la ski in Poiana Brasov la iarna?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.