ACTUALITATE 12 mai 2016

Târgul Secuilor la București a strâns peste 15.000 de vizitatori

de Iulia Drăghici - Taraș | 789 vizualizări

Târgul Secuilor la Bucureşti, evenimentul organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice (IPP) Bucureşti, a avut prima ediție în perioada 7 – 8 mai a.c. Potrivit organizatorilor, acțiunea a adus la pavilionul Romexpo peste 15.000 de vizitatori și se poate caracteriza drept un real succes.

Târgul Secuilor s-a remarcat prin „participarea a circa 40 de meşteri populari şi expozanţi din Secuime, care, prin produse de artă populară şi artizanat executate cu măiestrie, şi prin produse gastronomice specifice au adus mai aproape specificul Ţinutului Secuiesc, iar pe scena din apropierea standurilor au performat ansambluri de muzică tradiţională secuiască, invitând publicul interesat să savureze o mostră de cultură din regiune”, arată comunicatul de presă trimis de Primărie.

Mai mult, aceeaşi sursă informează: „În cursul celor două zile ale târgului au trecut pe la standurile frumos decorate peste 15.000 de vizitatori, iar pe pagina Facebbok evenimentul a fost urmărit peste 190.000 de interesaţi. Expozanţii au fost copleşiţi de reacţiile pozitive ale publicului şi de laudele la adresa exponatelor. Fiind un târg interactiv, copiii au fost invitaţi să încerce diferite meşteşuguri tradiţionale: să decoreze inimioare de turtă dulce, să facă decoraţiuni din pănuşă sau mărgele, să sculpteze din lemn diferite figurine, iar la aceste activităţi s-au alăturat şi adulţii entuziasmaţi”.

În cadrul evenimentului s-a lansat şi monografia cu titlul „Tradiţii secuieşti – o incursiune în cultura secuilor din România”, volum trilingv (română, maghiară şi engleză) ce cuprinde ca şi anexă  un film documentar informativ (reporter: Erdély András, redactor, regizor: Várkonyi Eszter, imagine/editor imagine: Vargyasi Levente).

„La sfârşitul lunii mai, va avea loc lansarea monografiei şi a filmului de prezentare la Sfântu Gheorghe, în prezenţa autorilor şi a specialiştilor care au contribuit la realizarea acestora, urmând să anunţăm presa mai târziu despre acest eveniment”, arată comunicatul de presă al Primăriei din Sfântu Gheorghe.

Târgul Secuilor la Bucureşti a fost finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009–2014 prin programul Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.