ACTUALITATE 25 octombrie 2015

Târgul de produse tradiționale românești din Voinești, un adevărat festin

de Mirela Cara | 168 vizualizări

Targ produse traditionale Voinesti Covasna octombrie 2015 - 03

Pastramă, bulz pe jar, tocăniță de berbec, brânzeturi făcute după rețete moștenite din bătrâni și multe alte bunătăți au făcut deliciul unui public numeros reunit în Complexul Valea Zânelor din Voinești, Covasna, la Târgul de produse tradiționale românești, organizat duminică de Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu”.

Avantajați de o vreme favorabilă, cei prezenți la eveniment au putut urmări momente artistice asigurate de Ansamblul folcloric Junii Covăsneni și de solista vocală Ana-Maria Sandulea, cumpărând totodată felurite obiecte de artizanat realizate de meșteșugarii prezenți la eveniment. „Târgul se înscrie în linia eforturilor depuse de Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu” de a păstra și promova tradițiile românești. Dimineață am adus un omagiu eroilor Armatei Române, prin depunerea unei coroane la Monumentul Ostașului Român din Voinești, apoi ne-am dat întâlnire la Târgul de produse tradiționale românești”, ne-a declarat reprezentanta Asociaţiei, Florentina Teacă.

Vizitatoriii târgului s-au lăsat repede prinși de atmosfera de sărbătoare încingând o sârbă românească la fața locului și participând la strivitul strugurilor, dar mai ales la degustatul mustului, făcut chiar în fața lor. „Ne-am simțit minunat. Produsele sunt care mai de care mai îmbietoare, iar mustul este dulce și gustos. Cred că din copilărie, de când mergeam la bunici, nu am mai văzut struguri zdrobindu-se”, ne-a mărturisit o turistă prezentă la eveniment.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.