ACTUALITATE 22 martie 2022

Târgul de animale revine la Întorsura Buzăului, cu locație schimbată

de Iulia Drăghici - Taraș | 3561 vizualizări

Autoritățile din Întorsura Buzăului vor să redeschidă târgul de animale din oraș, însă într-o altă locație. În bugetul local pentru anul 2022 este prevăzută suma de 300.000 de lei pentru amenajarea acestui spațiu. 

Ideea de a muta târgul e mai veche. Se dorește a fi între stația electrică, din zona Dealul Taberei, adică pe lângă fosta groapă de gunoi, centrul de biomasă și spațiul acordat cooperativei de creșterea animalelor. Din pășunea noastră, se face dezmembrarea a aproximativ 7.500 de metri pătrați pentru această cooperativă formată din șase asociații și mai mulți crescători independenți de animale. Acolo se va face și acel abator, cu sediu pentru utilaje. (...) Aici, între spațiul acordat cooperativei, unde va fi abatorul, cameră frigorifică, mașini de transport animale, dorim să facem acest târg de animale”, ne-a declarat primarul Raul Urdă.

Speranța autorităților este ca târgul de animale să fie redeschis anul acesta. 

Cred că deja există o hotărâre de Consiliu Local că se dorește mutarea târgului în acel spațiu. Trebuie să ne apucăm de amenajări, de terasament. Cea mai mare problemă acolo este că trebuie nivelat pământul, că este puțin în pantă. Trebuie pusă și piatră. De asemenea, trebuie să îndeplinim niște condiții, adică să avem spațiu pentru medic, țarcuri pentru animalele bolnave dacă este cazul, ne dorim să facem țarcuri acoperite, ca să nu stea animalele în ploaie sau soare”, a mai explicat primarul.  

Raul Urdă spune și că intenția este ca târgul să fie deschis săptămânal, în tradiționala zi de marți, zi de piață în oraș. 

Târgul de animale a fost închis la Întorsura Buzăului înainte de pandemia de Covid-19, din cauza epidemiei de pestă porcină africană, încă din 2018. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.