ACTUALITATE 15 noiembrie 2019

Târgu Secuiesc renunță la piatra cubică pe încă trei străzi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1251 vizualizări

Autoritățile anunță că se derulează lucrări în patru locații din municipiu

Străzile Abatorului, Brazilor (Fenyves), Gării și curtea școlii Gábor Áron din Târgu Secuiesc au parte, în această perioadă, de lucrări de modernizare, anunță, prin intermediul Facebook, Primăria Târgu Secuiesc. Pe toate cele trei străzi vizate se înlocuiește piatra cubică, dar fiecare a avut parte și de intervenții specifice. 

În prezent în oraș se desfășoară lucrări în patru locații. Curând va fi gata prima parte a străzii Abatorului, acolo a rămas doar vopsitul. Pe parcursul reînnoirii, care durează de mai multe luni, a fost așezată conductă nouă de apă, gaz și canalizare, au fost reînnoite trotuare, a fost înființată o zonă verde, a fost formată parcare, a dispărut piatra cubică și a fost asfaltat drumul. În strada Fenyves a avut loc schimbarea conductei de gaz și a fost reînnoit sistemul de apă și canalizare. Acum se lucrează la fundația străzii, dacă vremea va permite, vor fi înnoite trotuarele și va fi asfaltat drumul. A fost începută și reînnoirea străzii Gării pe partea dintre calea ferată și indicatorul localității, va fi format și trotuar, va fi înființată și zonă verde, drumul va fi reînnoit complet, și de aici va dispărea piatra cubică, în locul ei va fi turnat asfalt. În afară de asta are loc și aranjarea spațiului în curtea școlii Gábor Áron”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei. 

Lucrările realizate în strada Abatorului și Gării sunt finanțate din programul PNDL, după un proiect care a fost inițiat în anul 2014. Autoritățile spun că în acest caz nu se știe exact suma investită, pentru că au survenit, de-a lungul timpului, ordonanțele cu tarifele majorate în construcții, respectiv creșterea prețurilor la materiale. 

Investiția de pe strada Brazilor a fost finanțată din bugetul propriu al Primăriei. Schimbarea conductei de gaz și  reînnoirea sistemului de apă și canalizare a costat 600.000 de lei, ne-au spus reprezentanții Primăriei. La această investiție se adaugă suma pentru trotuare și asfaltarea străzii, necunoscută deocamdată pentru că nu s-a finalizat contractul. 

Pentru aranjarea spațiului în curtea școlii Gábor Áron, Primăria a dat 270.000 lei. 

Planurile pentru anul viitor cuprind alte străzi, printre care Achim Andrei (amenajarea spațiului), Molnár Jozsiás, Abatorului (a doua parte), schimbarea conductei de apă și canalizare la curțile din zona centrală și Bem József (unde se dorește renovarea completă, de la apă, canalizare, jgheaburi, amenajare spații verzi, modernizarea străzii, dar și pistă pentru bicicliști).  

Până atunci, autoritățile spun că și-au propus, în funcție de cât permite vremea, să finalizeze toate aceste lucrări începute anul acesta.  

Sursă foto: Primăria Târgu Secuiesc. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.