ACTUALITATE 15 noiembrie 2021

Târgu Secuiesc: prins la volan drogat cu cocaină

de Iulia Drăghici - Taraș | 13050 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 39 de ani este cercetat de polițiștii covăsneni după ce a fost prins drogat la volanul autoturismului pe care îl conducea în Târgu Secuiesc. Testarea cu aparatul Drustest a arătat că acesta consumase cocaină. 

La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Molnár Jozsiás din municipiul Târgu Secuiesc, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, acesta indicând prezența substanţei psihoactive cocaină.

Având în vedere rezultatul testării, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței și concentrației substanței respective în corp.  

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 336  alin. 2 din Codul penal”, se arată într-un comunicat de presă trimis de IPJ Covasna. 

În urmă cu o săptămână, un alt bărbat, în vârstă de 20 de ani a fost depistat  la volan, pe DN11C, sub influența substanțelor psihoactive. Testarea cu aparatul Drugtest a indicat prezența în organism a substanţei Canabis-THC5. Cu alte două săptămâni în urmă, alți doi tineri, în vârstă de 28, respectiv 22 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la volan, în comuna Catalina, sub influența în aceeași situație. Drugtestul a arătat că și ei aveau în organism Canabis - THC5.

Un bilanț întocmit de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna arată că numărul șoferilor care au fost prinși la volan pe drumurile din județ sub influența substanțelor psihoactive a crescut îngrijorător față de anul trecut. Dacă în 2020 au fost în total cinci astfel de cazuri, deja în primele 9 luni din 2021 erau 20.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.