ACTUALITATE 20 decembrie 2017

Târgu Secuiesc, Orășelul lui Moș Crăciun

de Iulia Drăghici - Taraș | 1306 vizualizări

În fața Sălii Polivalente din municipiu, marți s-a dat startul magiei sărbătorilor de iarnă  

O lume de poveste, cu personaje magice specifice sărbătorilor de iarnă, cu veselie și multe bunătăți s-a deschis marți la prânz în municipiul Târgu Secuiesc, în fața Sălii Polivalente din localitate. În aplauzele entuziasmate ale copiilor îmbujorați, Orășelul lui Moș Crăciun a prins viață, astfel că bătrânul rotofei de la Polul Nord are motive bune să treacă pe la copiii cuminți din Târgu Secuiesc și din județul Covasna.

Târgul de Crăciun, realizat la inițiativa Asociației Femeilor Active din localitate și a Fundației Wegener „Pro Sanitate”, cu sprijinul multor parteneri publici și privați din localitate și din județ, va fi deschis în perioada 19 – 22 decembrie. Aici, copiii și părinți vor putea asista la concerte, se vor putea juca, vor putea mângâia animale sau se vor putea plimba cu trăsura. Mai mult, cei mici și cei mari vor avea ocazia să învețe tainele împodobirii bradului de Crăciun, precum și cea a creării de ornamente, să îl întâlnească pe cel mai iubit Moș din lume și să simtă adevăratul spirit al sărbătorilor și anume – bucuria de a fi împreună cu cei dragi.

„Ideea unui orășel pentru copii de Crăciun o am în inimă de foarte mult timp. Din câte îmi amintesc, o astfel de inițiativă am văzut ultima oară în Târgu Secuiesc când eram copil. Îmi aduc aminte cu nostalgie de acele momente. Noi, copiii, eram în centrul orașului, iar acasă, părinții pregăteau pomul de Crăciun și cadourile”, ne-a spus Bakk Vitális Kinga, coordonatoarea Fundaţiei „Pro Sanitate” din Târgu Secuiesc și a fabricilor de confecții New Fashion și Zarah Moden, care a ținut să sublinieze că sprijinul tuturor partenerilor a fost și este vital în reușita organizării unor astfel de acțiuni.

„Nu este ușor de organizat un astfel de eveniment, pentru că necesită o pregătire destul de îndelungată. Ne-am gândit să organizăm acest eveniment în asociere, adică împreună cu toți cei care de-a lungul anului fac câte ceva pentru această comunitate, de la asociații, fundații, organizații civile, firme și așa mai departe. De fapt, ne dorim să simțim că acest eveniment este organizat împreună, de noi toți.  Încă din septembrie ne organizăm și fiecare a venit cu idei. Ni s-au alăturat chiar și Biserica și Cercetașii. (...) Eu sunt foarte bucuroasă pentru că toată comunitatea este aici”, ne-a spus Bakk Vitális Kinga.

Orășelul lui Moș Crăciun este locul unde oamenii buni se întâlnesc, astfel că organizatorii au pus la cale și o acțiune de donare de jucării și alte bunuri. Acestea sunt împachetate și înainte de Crăciun vor ajunge la copiii nevoiași din comunitate.

„Tuturor familiilor din acest județ și din toată lumea le urez să petreacă aceste sărbători alături de cei dragi, într-o atmosferă de bucurie, de dragoste, să fie ceva care să le încânte sufletul. Să vedem ce ne aduce și anul nou, dar eu cred că dacă strângem destulă dragoste în inima noastră, atunci o să facem față și provocărilor care vor urma”, ne-a mai transmis coordonatorul evenimentului, Bakk Vitális Kinga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.