ACTUALITATE 15 septembrie 2018

Tânără din Sfântu Gheorghe, decedată pe munte după ce a căzut într-o râpă

de Iulia Drăghici - Taraș | 13161 vizualizări

Diana Pora, o tânără în vârstă de 28 de ani, din Sfântu Gheorghe, stabilită la Brașov, a decedat vineri noaptea, după ce a căzut într-o prăpastie din munții Piatra Craiului. Misiunea de recuperare a trupului tinerei a durat peste 12 ore, informează autoritățile.

„Timp de 12 ore jandarmii și salvamontiștii argeșeni au intervenit pentru salvarea unei femei care căzuse într-o prăpastie, în apropierea zonei Brâul de Mijloc - Poiana Închisă din munții Piatra Craiului. Femeia făcea parte dintr-un grup de 5 turiști. Misiunea jandarmilor și a salvamontiștilor s-a încheiat in această dimineața la ora 5. Din nefericire, persoana nu a supraviețuit”, arată mesajul Jandarmeriei Române.

Potrivit salvamontiștilor, misiunea de salvare a tinerei ar fi fost una dintre cele mai grele din ultimul timp, dat fiind faptul că rocile pe unde s-a făcut coborârea erau instabile.

„Una dintre cele mai grele acțiuni din ultima vreme la care au participat 18 salvatori montani angajați și voluntari din formațiile Câmpulung, Curtea de Argeș și Pitești, împreună cu 3 jandarmi montani. Evacuarea prin Padina Lăncii, pentru cei care cunosc zona, a trebuit făcută cu extrem de mare atenție, întrucât sunt vreo 300 de metri pe verticală, cu roci instabile, după care a urmat evacuarea pe grohotiș...”, arată o postare publicată pe Facebook de Salvamont Argeș.

Trupul victimei a fost predat poliției și IML.

Profilul de Facebook al Dianei Pora, tânăra care iubea muntele și drumețiile, este acum plin de mesajele îndurerate ale prietenilor șocați de trista veste a dispariției acesteia.

Sursă foto: Facebook/ Diana Pora, Jandarmeria Română. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.