ACTUALITATE 6 noiembrie 2017

Tânăr salvat, după ce s-a rătăcit în pădure

de Iulia Drăghici - Taraș | 830 vizualizări

Bărbatul, care se afla la cules de ciuperci, a alertat autoritățile după ce și-a dat seama că s-a pierdut

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a anunțat prin 112 că s-a rătăcit, a fost găsit după patru ore de căutări, în pădurea spre zona Cireșu dinspre Comandău. În căutarea acestuia au pornit vineri după-masa echipe mixte de căutare-salvare, formate din jandarmi, pompieri militari, polițiști, salvamontiști, pădurari și cetățeni.

Tânărul, care s-a dus în pădure la cules de ciuperci, a anunțat că s-a rătăcit în zona Bota-Valea Zăbrătăului.

„Vineri, 3 noiembrie, în jurul orei 14:26, dispeceratul inspectoratului a fost alertat despre faptul că un bărbat în vârstă de 33 de ani s-a rătăcit în pădure loc. Bota - Valea Zăbrătăului. Ținând cont de faptul că se apropia seara iar temperatura era una scăzută, riscul de a intra în șoc hipotermic fiind ridicat, au fost dispuse imediat măsurile de constituire a echipelor mixte de căutare – salvare formate din jandarmi pompieri militari, un echipaj SMURD, polițiști, pădurari și cetățeni. Căutările s-au desfășurat în zona în care bărbatul a indicat că se află echipele fiind împărțite pe sectoare de căutare. Bărbatul se afla în pădure la cules de ciuperci, iar în momentul în care a sesizat că este ceață și se apropie seara a sunat la 112”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi al județului Covasna.  

Potrivit aceleiași surse, bărbat a fost găsit după patru ore, „în jurul orei 18:45, la ieșire din pădurea respectivă spre zona Cireșu dinspre Comandău”. Acesta a fost „preluat de un autoturism proprietate personală a unor muncitori și transportat până la un pădurar, iar apoi din zona Măgura a fost preluat de jandarmi și transportat  la echipajul SMURD. Din fericire, bărbatul se află în afara oricărui pericol era doar speriat și ud”, transmit jandarmii covăsneni.

Salvamontiștii au în plan o simulare de salvare a persoanelor dispărute

La acțiune au participat și salvamontiștii de la Serviciul Public Salvamont Covasna.

„În acest caz, acţiunea de salvare a fost o muncă în echipă, jandarmii, pompierii şi echipa Serviciului Public Salvamont au depus eforturi comune. Este foarte important ca persoana rătăcită, dacă are un telefon şi acesta funcţionează, să rămână în contact cu echipele care vin în ajutorul lui şi să urmeze instrucţiunile primite din partea salvatorilor. În situaţiile de urgenţă viteza de reacţie a echipelor de salvare este vitală, pentru aceasta însă este nevoie de multe exerciţii. În data de 17 noiembrie, vom desfăşura o simulare de salvare a unei persoane dispărute în zona Lăcăuţi”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă al Consiliului Județean Covasna, şeful de birou al Centrului Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont, Moscviciov Leonid.

Serviciul Public Salvamont Covasna face parte din Serviciul Naţional Salvamont, de aceea cetăţenii aflaţi în dificultate pot apela numărul 112 sau numărul de telefon dedicat, 0salvamont (0725.826.668).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.