ACTUALITATE 20 decembrie 2018

Tânăr prins că a furat o cutie de donații dintr-un magazin

de Iulia Drăghici - Taraș | 945 vizualizări

Orice faptă, indiferent de prejudiciu, trebuie raportată, subliniază polițiștii care s-au autosesizat în acest caz

O cutie destinată colectării de donații, amplasată într-un magazin din Sfântu Gheorghe, a fost ținta unui tânăr în vârstă de 15 ani, cercetat acum pentru furt de polițiștii din reședința de județ. Oamenii legii s-au autosesizat, după ce au văzut online un filmuleț publicat de persoana vătămată, care nu a sesizat totuși fapta la poliție, pe motiv că prejudiciul a fost unul mic.

Furtul cutiei care conținea 20 de lei, bani strânși din donații, ar fi avut loc în 9 decembrie a.c., informează polițiștii, care spun de asemenea că marți, 18 decembrie, tânărul a fost identificat și tras la răspundere legală.

Marți, 18 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, după ce au vizionat un filmuleț publicat în mediul on-line, pe o rețea de socializare, în care se observa cum un individ intră într-un magazin și sustrage un obiect de pe tejgheaua situată chiar la intrare.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un minor de 15 ani, din municipiu, bănuit de comiterea acestei fapte. Din cercetări a reieșit că la data de 9 decembrie a.c., acesta a pătruns în incinta magazinului și, profitând de faptul că vânzătoarea nu se afla în zona tejghelei, a sustras o urnă destinată colectării de donații, în care era suma de 20 de lei. Prejudiciul a fost recuperat iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, arată un buletin de presă transmis de IPJ Covasna.

Celebrul proverb „Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou” s-ar putea foarte bine plia pe acest caz, spun polițiștii, care subliniază și atrag atenția tuturor că orice infracțiune trebuie sesizată, pentru a trage la răspundere și limita posibile atitudini de viitor. 

Persoana vătămată a precizat că nu a dorit să formuleze plângere, având în vedere prejudiciul mic. Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să sesizeze totuși faptele de acest gen, precum și orice fapte care contravin prevederilor legale. Dincolo de prejudiciul pecuniar creat prin săvârșirea unei infracțiuni sau contravenții, oamenii legii consideră că este important ca cei care comit astfel de fapte să fie trași la răspundere pentru ilegalitățile lor și, astfel, să fie descurajate comportamentele de acest gen. Este important ca oamenii legii să fie sesizați despre astfel de situații, întrucât descurajarea comportamentelor ilegale este primul pas pentru a preveni  infracționalitatea și fiecare dintre noi poate contribui la menținerea climatului de siguranță publică”, mai punctează IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.