ACTUALITATE 7 ianuarie 2021

Tineri din județul Covasna, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

de Iulia Drăghici - Taraș | 5457 vizualizări

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Covasna, efectuează cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de mare risc. Vizați sunt doi tineri din județ. 

La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Covasna, au surprins în flagrant delict un tânăr, de 23 de ani, din județul Covasna, în timp ce ar fi  încercat să comercializeze 100 de comprimate de MDMA.

În continuarea cercetărilor, a fost efectuată o percheziție domiciliară în județul Covasna, la adresa unui alt tânăr, de 23 de ani, care ar fi furnizat respectivele comprimate.

De aici, polițiștii au ridicat 7 comprimate/fragmente de comprimate MDMA, 3 grame de cannabis, 2 grindere, un cântar electronic, o armă neletală, cu aer comprimat, supusă autorizării, o cutie cu alice, 44 de petarde de diferite tipuri și dimensiuni, 82.352 de lei, 4.485 de euro, 14.430 de franci elvețieni și 62.000 de forinți.

Tânărul care ar fi furnizat comprimatele a fost reținut pentru 24 de ore, în baza ordonanței de reținere emise de procuror”, informează Poliția Română. 

Procurorii DIICOT au transmis de asemenea că „la data de 05.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au desfășurat activități de trafic de droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Covasna.

La data de 05.01.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Covasna au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, în timp ce avea asupra sa cantitatea de aproximativ 100 comprimate MDMA și au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate mai multe fragmente vegetale verde oliv cu aspect și miros specific de cannabis, 7 comprimate MDMA, două grindere, precum și sumele de 74.800 lei, 4.260 Euro, 14.310 de franci elvețieni și 22.000 de forinți.

La data de 06.01.2021, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. (...) Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Serviciului Rutier și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Sursa: IGPR și DIICOT. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.