ACTUALITATE 15 septembrie 2020

Tânăr depistat și reținut de către polițiști în timp ce comercializa substanțe psihoactive

de Iulia Drăghici - Taraș | 2686 vizualizări

La data de 10.09.2020, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Brașov, au efectuat o acțiune pe raza municipiului Brașov, ocazie cu care au prins în flagrant un tânăr în vârstă 25 de ani, în timp ce comercializa substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

Din datele rezultate în cauză, s-a stabilit că aceste substanțe ar fi fost distribuite ulterior consumatorilor de pe raza județului Covasna.

În continuarea activităților specifice, la adresa persoanei respective a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată și ridicată o cantitate de aprox. 50 de grame substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Tânărul a fost reținut în baza unei ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.         

Activitățile efectuate în cauză au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov.

Cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov cu privire la comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept.

Menționăm faptul că, în cazul prezentat, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.