ACTUALITATE 28 octombrie 2020

Tamás Sándor: „Vrem să avem un cuvânt de spus și în a realiza spitalul regional la Brașov”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1289 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a precizat recent într-o conferință de presă că în noul mandat în care a fost învestit vor continua proiectele mari care vizează și județul Covasna. Pe lângă Autostrada Brașov - Bacău sau Aeroportul Brașov, acesta a adus în discuție și spitalul regional, care urmează să se construiască tot în județul vecin. De cel din urmă va depinde și dezvoltarea pe viitor a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, a precizat președintele CJ Covasna. 

Spitalul regional nu este numai al orașului Brașov și nu trebuie să fie numai al județului Brașov. Spitalul regional este și interesul nostru. Am primit mai multe critici cum că județul Covasna e mai aproape de Brașov decât de restul Ținutului Secuiesc. Știți că suntem adepții Ținutului Secuiesc, dar problemele practice trebuie să le rezolvăm și cu cei din Brașov. Și asta este și cu aeroportul și așa va fi și cu spitalul regional. Deci interesul nostru, al județului Covasna, este să ne implicăm înainte să se finalizeze structura și conceptul și conținutul spitalului regional, pentru că vrem să avem un cuvânt de spus și în a realiza spitalul regional la Brașov, pentru că este interesul nostru. Suntem la 20 de minute și știm foarte bine că în Brașov sunt specialiști pe care nu îi avem sau pe care încă nu îi avem în județul Covasna. (...) Avem interes 100% în colaborarea cu Brașovul. Și până acum am avut nu numai toată deschiderea, ci și rezultate în ceea ce înseamnă colaborarea cu Brașovul”, a declarat Tamás Sándor, care a amintit de diverse proiecte comune ale celor două județe, cum ar fi reabilitări de drumuri județene ( de exemplu cele din regiunea Baraolt). 

În ceea ce privește planurile pentru dezvoltarea Spitalului Județean Covasna și cum le va influența noul spital regional, președintele CJ Covasna a spus: „Vrem să vedem cum o să gândim și să proiectăm viitorul spitalului județean Covasna. Nu are rost să fie așa de aproape de pildă 16 secții asemănătoare cu dublarea specialiștilor. Să vedem care va fi concepția spitalului regional și cum poate să fie complementar spitalul nostru județean de urgență”. 

La sfârșitul lunii iulie, Ministerul Sănătății a adoptat un ordin privind arondarea județelor la centrele regionale, care prevede că viitorul spital din Brașov este încadrat în categoria spitalelor regionale, la care sunt arondate și județele Harghita și Covasna. 

Anul trecut, Primăria Brașov și BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) au semnat acordul de asistență tehnică pentru construcția Spitalului Regional Brașov, în valoare de 2,5 milioane de euro nerambursabili, la care cofinanțarea municipiului Brașov este de 250.000 de euro. 

Sursa foto: https://www.brasovcity.ro/

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.