ACTUALITATE 21 martie 2010

Tainele vinului și ale gastronomiei

de Covasna Media | 635 vizualizări
35 de ospătari au participat la un curs despre cultura vinului 22mar2010-vinAsociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante Sfântu-Gheorghe împreună cu ASIMCOV au organizat la sfârșitul săptămânii trecute un curs de Gastronomie și cultura vinului, susținut de invitați somelieri din Ungaria. Potrivit președintelui Asociației, Kovacs Istvan, la curs au participat 35 de angajați din domeniu, care au învățat să cunoască armonia dintre mâncare și vin. Cultura strugurilor, a vinurilor, cum să

35 de ospătari au participat la un curs despre cultura vinului

22mar2010-vinAsociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante Sfântu-Gheorghe împreună cu ASIMCOV au organizat la sfârșitul săptămânii trecute un curs de Gastronomie și cultura vinului, susținut de invitați somelieri din Ungaria.

Potrivit președintelui Asociației, Kovacs Istvan, la curs au participat 35 de angajați din domeniu, care au învățat să cunoască armonia dintre mâncare și vin.

Cultura strugurilor, a vinurilor, cum să deosebești un vin bun de unul mai puțin bun, cum îl recunoști, cu ce tip de mâncare se asortează, ce vârstă are, cursanții au pătruns în toate aceste taine.

Pe de altă parte, ei au învățat și despre mâncare, gusturi, arome, cum să le combine între ele și cum să combine vinul în mâncare.

„Aceste cursuri sunt pentru a-i ajuta pe ospătari să aibă cultura vinului. Am organizat mai multe întâlniri despre mâncare, unde s-a predat și despre vin, dar acest proiect este special pentru cultura vinului”, spun organizatorii.

Cursurile au avut loc la restaurantele Park și Pince, iar cursanții au primit la final diplome.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.