ACTUALITATE 15 iunie 2014

Tabăra de la Zăbala așteaptă elevii [FOTO]

de Covasna Media | 421 vizualizări

Centrul de agrement pentru tineret a fost renovat cu ajutorul voluntarilor

Tabăra „Csipkés” de la Zăbala păstrează atmosfera taberelor școlare din anii ’80-’90, și date fiind renovările din ultima perioadă, își va deschide porțile în această lună.

Tabăra de 80 de locuri pe raza căreia se află 4 case mari, 17 căsuţe, un dormitor cu 20-21 de locuri, o sală de mese, bucătărie, loc de gătit în aer liber şi toaletă, a fost pusă la punct în ultimele luni cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor de la Caritas și Sepsi ISE.

„Pentru renovarea clădirilor am investit 15 mii de lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.000 de euro a fost donat de grupul austriac Holzindustrie Schweighofer. În tabără am creat condiţii excelente, astfel încât oricine o poate vizita, dar mai sunt lucruri de făcut. Voluntarii care au venit de la Caritas, Asociaţia tinerilor sportivi din Sfântu Gheorghe, Asociaţia Next din Târgu Secuiesc ne-au fost de mare ajutor în realizarea diferitelor lucrări ca: tencuieli, zugrăveli, lucrări de pardoseli etc. Am achiziţionat noi lenjerii şi vase de gătit”, a declarat directorul Școlii Populare de Arte și Meserii, Gáj Nándor. El a mai adăugat: „Suntem bucuroşi că această tabără a fost dată în folosinţă Școlii Populare de Arte și Meserii pentru că asigură elevilor şcolii oportunităţi de formare profesională care nu au existat până acum. În acest an vom organiza cinci tabere cu diferite profiluri: de muzică – instrumente de suflat şi chitară – şi  de balet, dar şi membrii Formaţiei Mini Snaps, precum şi cei ai secţiei de teatru vor petrece aici câteva zile. În afara de aceasta, există interes şi din partea bisericilor şi asociaţiilor din zonă. Scopul nostru nu este de obţinere a unor venituri pentru şcoală, deoarece faptul că avem posibilitatea să organizăm aici cursuri de formări şi tabere, deja reprezintă un «câştig» pentru noi” – a declarat directorul Școlii Populare de Arte și Meserii, Gáj Nándor.

Tabără veche de peste 30 de ani

Tabăra există practic de peste 30 de ani, iar timpul și-a pus amprenta pe căsuțe. Deocamdată au fost efectuate lucrări de renovare absolut necesare, lucrări care însă nu se văd. Mobila este încă cea veche, însă sunt promisiuni ca tabăra să primească mobilier nou ca sponsorizare.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și directorul Gáj Nándor au înlăturat inscripţia care a indicat faptul că acest centru de petrecere a timpului liber aparţinea statului. Locul acestuia va fi luat de o altă tablă indicatoare.

„Este evident că comunitatea locală, administraţia locală sau cea judeţeană, precum şi instituţiile acestora sunt mai buni proprietari ai taberei decât a fost statul, deoarece proprietarii actuali au reuşit să rezolve numeroase deficienţe şi lacune a căror remediere nu a fost posibilă până acum din lipsa banilor sau a interesului. Acum câţiva ani, din cele cinci tabere existente pe teritoriul judeţului, patru aflate în administrarea statului au fost preluate în administrarea Consiliului Judeţean Covasna: tabăra de la Crasna care a fost dată în administrarea Consiliului Local al comunei Sita Buzăului, cele de la Ozunca şi Zăbala, precum şi tabăra de la Comandău care, de asemenea, va fi modernizată” – a declarat președintele Consiliului Județean.

La tabără pot veni și persoane fizice, prețurile sunt următoarele: pentru grupuri sub 30 de persoane cazarea pentru o noapte este de 20 lei, pentru grupuri de 30-50 de persoane costă 18 lei, iar pentru cele de peste 50 de persoane cazarea este de 16 lei. Cele trei mese pe zi vor fi asigurate prin sistem catering, pentru care se plăteşte separat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.