ACTUALITATE 23 octombrie 2020

Sztakics Éva-Judit trage linie după 16 ani în funcția de viceprimar

de Daniela Luca | 1851 vizualizări

„A fost o perioadă frumoasă din viața mea”

Sztakics Éva-Judit își încheie cel de-al patrulea mandat de viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe. În cadrul unei videoconferințe de presă, organizată vineri, 23 octombrie, aceasta a declarat că se va întoarce în învățământ. Primarul Antal Árpád a ținut să îi mulțumească pentru implicare și loialitate.

Sztakics Éva-Judit a prezentat într-o videoconferință de presă realizările și investițiile la care a pus umărul  în cei 16 ani în care a fost viceprimar al reședinței de județ. Educația și cultura au fost palierele pe care s-a axat cel mai mult în activitatea sa, a spus Sztakics Éva-Judit. Totodată, aceasta a  precizat că niciun merit nu este doar al ei, ci a întregii echipe cu care a conlucrat.

„Știți foarte bine că cel mai importante în viața mea au fost instituțiile de învățământ. Am coordonat, conceput, realizat și am pregătit și pentru viitor nenumărate proiecte la instituțiile de învățământ. Primul la Colegiul Național „Székely Mikó”. (...) La Liceul „Mikes Kelemen”, puțin mai târziu, am reușit reabilitarea clădirii principale, am readus-o la forma inițială. La Liceul de Arte „Plugor Sándor” avem mai multe proiecte care sunt și acum în derulare. Se desfășoară și acum reabilitarea termică a instituției, dar cred că a fost o idee foarte bună să deschidem o parte a curții și să unim curtea Casei de Cultură „Kónya Ádám” prin care am obținut acest spațiu public de care în această vară am profitat cu toate evenimentele culturale. La Școala Generală „Nicolae Colan” am construit grădinița „Pinocchio” de la zero. La Colan acum este în faza de semnare a contractului de finalizare a construcției începute. Deci proiectul este câștigat. Trebuie semnat și realizat”, a spus vineri Sztakics Éva-Judit. 

Pe lista unităților de învățământ în a căror reabilitare și modernizare s-a implicat se mai numără și  Grădinițele „Csipike”, „Kőrösi Csoma Sándor”, „Benedek Elek”, Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul tehnologic Economic „Berde Áron” sau Școala Gimnazială „Váradi József”.

În  cele patru mandate, Sztakics Éva s-a implicat și în construirea noii săli studio a Teatrului, în înființarea Expoziției Cinegetice, a Centrului Ecvestru de la Benedek Mezo, a parcului fotovoltaic, în construcția pârtiei mici de schi, dar și în recuperarea imobilelor din Şugaş Băi. A ajutat la ducerea la bun sfârșit a proiectului de modernizare a Ștrandului, a celui de renovare la Căminului de Bătrâni „Zathureczky Berta” sau cel de reamenajarea a cinematografului „Arta”.

„Mă voi duce înapoi în învățământ. De acolo am venit și acolo mă întorc cu foarte mult drag”

De acum înainte însă, administrația publică va rămâne în urmă. Planul pentru viitor este reîntoarcerea în învățământ.

„A fost o perioadă frumoasă din viața mea. Sunt bucuroasă că am fost parte la dezvoltarea orașului și cred că am reușit să contribui la o viață mai bună pentru locuitorii municipiului. (...) Mă voi duce înapoi în învățământ. De acolo am venit și acolo mă întorc cu foarte mult drag. Am fost 16 ani în această instituție. După 16 ani am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Fiecare om simte acest lucru. Nu că nu mi-a plăcut munca, dar eu cred că în sistem este benefică o schimbare, Am fost foarte mult timp aici. Vreau să schimb ceva și să lucrez în învățământ, care și până acum a fost cea mai plăcută parte a muncii mele. Oricine va fi, cu siguranță că va face față. Sunt convinsă pentru că și eu când am venit aici habar nu aveam despre administrație publică, dar încetul am învățat, deci trebuie să vrei și să fii consecvent”, a spus mai spus Sztakics Éva-Judit.

Primarul Antal Árpád, reales în 27 septembrie pentru al patrulea mandat, a precizat în cadrul aceleiași videoconferințe că va pierde o colegă energică la Primărie, însă pe de altă parte va câștiga una în sistemul educațional.

„În primul rând, vreau să îi mulțumesc doamnei viceprimar pentru implicare, pentru atitudine, pentru loialitate. Sunt niște valori care cred că sunt foarte importante într-o colaborare instituțională și între oameni. La un moment dat o colegă a spus despre Éva că ea în fiecare zi dorește să demonstreze că este foarte bună și cred că a reușesc. Doresc tuturor celor care lucrează în echipă să aibă colegi care gândesc și acționează în așa fel. A lucrat foarte mult Éva. Întotdeauna am putut conta pe ea. Au fost momente în care diferite direcții sau instituții au rămas fără conducător și am delegat aceste atribuții către Éva. Întotdeauna, fără să clipească a acceptat. (...) O să ne lipsească Éva, dar rămânem cu siguranță colegi și prieteni. Sunt convins că veți vedea că se vor face lucruri frumoase și în alte domenii”, a spus Antal Árpád.

Edilul a adăugat că noul viceprimar va primi alte atribuții, din motiv că organigrama Primăriei va fi modificată. Aceasta va fi lansată curând în dezbatere publică. Ceremonia de învestire a noului Consiliu Local și jurământul primarului Antal Árpád vor avea loc luni, 25 octombrie.

Sursă foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.