ACTUALITATE 30 iulie 2020

Szőcs Zoltán ar putea fi eliberat condiționat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1255 vizualizări

Judecătoria Brașov a admis cererea, dar decizia nu este definitivă 

Judecătoria Brașov a admis miercuri, 29 iulie, cererea de eliberare condiționată a lui Szőcs Zoltán, bărbatul care, alături de Beke István, a fost acuzat că intenționa să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

Admite propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Codlea, şi pe cale de consecinţă : În baza art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 100 Noul Cod penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului SZOCS ZOLTAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Codlea, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 73/F/2020 a Curţii de Apel Bucureşti”, se arată pe site-ul Judecătoriei Brașov.

Liderii grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, Beke István și Szőcs Zoltán au fost condamnați în 2018 la câte cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceștia au fost condamnați pentru act de terorism în sensul de plănuire a unui atentat care pune în pericol securitatea naţională sau atentatul contra unei colectivităţi şi acte de diversiune respectiv pentru instigare la această faptă.

ÎCCJ l-a condamnat la 5 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe Szőcs Zoltán, după ce a schimbat încadrarea juridică a faptei din „atentat împotriva unei colectivităţi”, în instigare, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 32 alin. 3 litera a cu referire la art. 34 din Legea 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului.

De asemenea, Szőcs Zoltán a fost achitat pentru instigare la infracţiunea de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Cererea de eliberare condiționată a lui Beke István a fost respinsă luna trecută.

Decizia în cazul lui Szőcs Zoltán nu este definitivă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.