ACTUALITATE 12 iulie 2017

Szabó Csongor vrea locul 1 la Raliul Harghitei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1093 vizualizări

Pilotul covăsnean Szabó Csongor și copilotul său Rareș Fetean participă în acest sfârșit de săptămână la Raliul Harghitei. Etapa din județul vecin are comandamentul în Odorheiu Secuiesc și se desfășoară în weekendul 14-15 iulie pe probele speciale spectaculoase din zona Praid - Odorheiu Secuiesc - Gheorgheni. Echipajul covăsneanului pornește în cursă cu gândul la victorie, motivat mai ales de faptul că la ultima competiție, de la Bacău, a avut parte de un abandon tehnic.

„Raliul Harghitei este unul care îmi este pe plac, mai ales în configurația actuală pe asfalt. Anul trecut m-am simțit excelent aici și am avut un ritm bun, probele fiind pe gustul meu. Sezonul acesta ne bucurăm să ne întoarcem aici și o să fim hotărâți de pe prima proba specială”, a spus Szabó.

„Pentru mine, Harghita este un raliu excelent, cu o configurație foarte frumoasă. Mă bucur să revin aici de fiecare dată, dar în acest sezon o să fim nevoiți să facem totul perfect. Venim să ne luptăm cu secundele și cu adversarii pe probele speciale și țintim victoria!”, a declarat și Fetean înaintea startului în Raliul Harghitei.

Echipajul își propune victoria în cadrul acestui raliu, mai ales că se află încă în cărți pentru titlul clasei 9, și va ataca încă de pe prima proba pentru a obține rezultatul dorit: „Dacă la începutul sezonului am avut o abordare tactică, prin care ne-am propus să strângem cât mai multe puncte valoroase și să ne menținem în frunte, abandonul de la Bacău ne-a schimbat planurile. E nevoie să forțăm și să ne impunem pentru a nu complica finalul de sezon. O să pornim cu un ritm ridicat de pe prima probă și ne vom lupta pentru victorie până la ultimul kilometru de specială”, a mai spus Csongor.

Raliul Harghitei 2017 se desfășoară pe o lungime de 122 kilometri cronometrați grupați în 12 probe speciale, printre care și o probă-spectacol în Odorheiu Secuiesc, ce se va desfășura special pentru fanii din oraș. Cu recunoașterile care au loc miercuri și joi, primul moment important al raliului, startul festiv, se va desfășura joi seara, începând cu ora 20:00 în Piața Marton Aron din oraș, sub privirile și aplauzele fanilor din Odorheiu Secuiesc.

„Fiind un raliu pe care-l consider, pe lângă cel de la Brașov, de casă, mă aștept ca spectatorii să fie prezenți în număr mare pe marginea probelor speciale. Promitem că vom încerca să facem spectacol prin viteza și ritmul pe care îl vom avea pe probe. Vă așteptăm să ne susțineți și să ne încurajați; cu voi alături prindem încredere și astfel suntem mai rapizi”, a încheiat Szabó Csongor.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.