ACTUALITATE 6 septembrie 2016

Szabó Csongor și Robert Maior pregătiţi de Raliul Iaşiului

de Iulia Drăghici - Taraș | 360 vizualizări

Echipajul covăsnenilor Szabó Csongor și Robert Maior și-a anunțat prezența la Raliul Iașiului, penultima etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop”. Cotnari Rally va avea loc în 8–10 septembrie, pe macadamul din judeţul Iaşi şi pe străzile capitalei Moldovei.

În prezent, echipa covăsneană se găseşte în fruntea clasamentului Swift Sport Cup şi pe locul secund în cadrul clasei 9. Szabó şi Maior pleacă la a doua etapă din acest an desfăşurată în Moldova cu speranţele unui nou rezultat bun, care să le consolideze cele două clasări foarte importante.

„Obiectivul rămâne neschimbat. Vrem să creştem ritmul, să fim mai rapizi, suntem optimişti şi hotărâţi să obţinem un nou rezultat bun. Mai sunt doar două etape de desfăşurat, trebuie să fim atenţi la greşeli, să le evităm şi să dăm tot ce putem pe probele speciale. Îmi place mult raliul acesta şi mă simt foarte bine la Iaşi. Sunt nerăbdător să iau startul şi să mă lupt, atât la clasa 9, cât şi la Cupa Suzuki”, a declarat Csongor înaintea Cotnari Rally 2016.

Raliul se desfăşoară pe o distanţă de 117 kilometri cronometraţi, împărţiţi în 9 probe speciale, urmând a avea la start peste 55 de echipaje din toată ţara.

Cu o nouă trecere de la asfalt la macadam, Suzuki-ul Swift Sport a fost pregătit pentru drumurile de pământ din judeţul Iaşi: „Maşina a fost revizuită complet după Cluj şi pregătită pentru probele de la Iaşi, probe rapide şi frumoase, care îmi plac mult. O să fie o luptă frumoasă, aşteptăm spectatorii să fie pe marginea probelor să vadă echipajele în acţiune!”, a mai spus Szabó Csongor.

„Recunoaşterile pentru Cotnari Rally 2016 vor începe miercuri, urmând ca joi să fie programate verificările administrative şi tehnice, dar şi testele oficiale ale raliului, ce vor avea loc în localitatea Pietrărie, joi, în intervalul orar 13:00–16:30. După efectuarea ultimelor reglaje şi acomodarea cu macadamul ieşean, echipajele vor lua startul pe superspeciala stradală a raliului, ce va avea loc în deja celebra zona „Râpa Galbenă” din Iaşi. Rând pe rând, echipajele vor urca pe podiumul de start, unde vor acorda un scurt interviu, urmând ca apoi să ia startul pe cei 1,9 kilometri ai superspecialei ieşene, cea care, în fiecare an, reprezintă un magnet pentru spectatorii veniţi să vadă la lucru caii putere ai maşinilor de concurs”, arată un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă arată că adevărata competiţie începe vineri. „Lupta pentru victorie se va da vineri şi sâmbătă, când au loc probele speciale lungi ale raliului – câte patru în fiecare din cele două zile. Vineri, echipajele au programate câte două treceri pe „Cioca-Boca” şi „Madarjac”, speciale în lungime de 14,85, respectiv 24 de kilometri, în timp ce sâmbătă cele două probe pe care concurenţii se vor duela au o lungime totală de 38 de kilometri: „Paun”, în lungime de 8,45 şi „Dobrovăţ”, în lungime de 10,7 kilometri, ambele parcurse de două ori. După încheierea celor 9 speciale cronometrate, echipajele vor lua parte la festivitatea de premiere, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 19:00, în faţa Primăriei Iaşi”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.