ACTUALITATE 4 octombrie 2016

Szabó Csongor şi echipa sunt pregătiţi de ultima etapă a Campionatului de Raliu

de Iulia Drăghici - Taraș | 341 vizualizări

Echipajul Szabó Csongor şi Robert Maior se pregăteşte de ultima ultima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop”, care le-ar putea aduce titlul Cupei Suzuki. Harghita Rally se va desfăşura în perioada 7-8 octombrie, pe probele speciale de asfalt din judeţele Harghita şi Mureş, in jurul oraşului Odorheiu Secuiesc.

Pentru Szabó şi Maior, Harghita Rally reprezintă o etapă foarte importantă, pentru că aici se va decide campionul Cupei Suzuki. „Trebuie să atacăm din primii metri pentru că avem o şansă să luptăm până la final pentru victorie. Va fi o luptă interesantă împotriva lui Radu, principalul nostru adversar şi sperăm să fim mai rapizi”, a spus Szabó Csongor, care a mai precizat: „Zilele trecute am efectuat o sesiune de teste de unde am plecat foarte mulţumit deoarece am gândit nişte reglaje bune. Totul a fost perfect, ceea ce îmi dă o încredere mare şi optimism. Maşina e pregătită, noi suntem pregătiţi, deci, să înceapă lupta finală!”.

Harghita Rally înseamnă în 2016 un număr de 121 de kilometri cronometraţi, grupaţi în 12 probe speciale pe durata a două zile, în jurul punctului central al raliului – oraşul Odorheiu Secuiesc. Aici va fi amplasat parcul de service pe una din străzile centrale ale oraşului, în timp ce startul festiv va avea loc în faţa Primăriei, în Piaţa Márton Áron. Trecerea raliului pe asfalt aduce o noutate pentru echipaje – 3 probe speciale care nu au mai fost parcurse şi care vor fi, astfel, noi pentru toate echipajele. Raliul include şi speciala „Praid”, una extrem de rapidă şi tehnică, ce se va desfăşura pe o lungime de aproape 29 de kilometri.

„Probele sunt interesante, pe o parte din ele le cunosc, pe celelalte o să le văd la recunoaşteri. Este un raliu care ne place, chiar dacă ne aşteptăm să fie foarte dificil. O să mă pregătesc ca pentru un raliu al Braşovului, deoarece vremea poate să fie o surpriză, aşa cum şi la prima etapă a sezonului vremea e un factor important. Suntem pregătiţi pentru uscat, ud sau chiar şi pentru zăpadă”, a spus covăsneanul.

Raliul Harghitei are o tradiţie lungă pe macadam în motosportul românesc, fiind unul interesant atât pentru spectatori, cât şi pentru echipaje, în special datorită probelor speciale tehnice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.