ACTUALITATE 26 octombrie 2017

FOTO VIDEO Sute de covăsneni au sărbătorit alături de militari

de Iulia Drăghici - Taraș | 2501 vizualizări

Ziua Armatei a fost celebrată la Sfântu Gheorghe cum nu s-a mai văzut în ultimii ani

Militarii de la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe au sărbătorit Ziua Armatei Române în mijlocul cetățenilor. Sute de persoane au fost prezente pe 25 octombrie, la Statuia Ostașului Român din reședința de județ, pentru a celebra ziua eroilor care aleg să stea în prima linie de apărare a țării.

„Ambasadori ai României în lume” sau „eroi din umbră”. Astfel au fost descriși în discursurile oficialităților militarii, cei care sunt sufletul uneia dintre cele mai apreciate instituții ale statului la ora actuală. În reședința județului Covasna, Ziua Armatei a fost sărbătorită miercuri prin obișnuita și ca de fiecare dată mult-așteptata paradă militară, prin discursuri pline de cuvinte de mulțumire și respect, dar și prin depunerea de coroane de flori la picioarele Ostașului Român.

Sutele de persoane prezente pentru a celebra alături de militarii covăsneni și soarele călduros de octombrie au făcut anul acesta diferența dintre un eveniment ca toate celelalte de până acum și unul cu totul special.

„Armata a rămas și va fi întotdeauna unul dintre pilonii de bază ai societății noastre și nu există momente importante în istoria României la care armata să nu fie prezentă. Cred că oamenii realizează acest lucru. A fost o zi frumoasă și mă bucur că au fost aici așa de multe persoane. Sper să vină din ce în ce mai multe persoane la acest tip de evenimente pentru că în definitiv lor li se adresează”, a declarat, pentru „Observatorul de Covasna”, prefectului județului Covasna, Sebastian Cucu.

Trofeul General Leonard Mociulschi a ajuns la Sfântu Gheorghe

Un moment deosebit al evenimentului de miercuri a fost acordarea Trofeului General Leonard Mociulschi. Simbolul a ajuns din nou în județul Covasna după 10 ani. Cei doi colonei în rezervă care au fost distinși cu acest trofeu pentru activitatea deosebită de care au dat dovadă în cariera de militari sunt colonelul Lucian Mircea Stoenac și colonelul Ioachim Grigorescu.

Strigăt de ajutor al Ostașului Român

Pe de altă parte, Statuia Ostașului Român, gazda evenimentului de miercuri, începe să arate tot mai mult ca un bătrânel știrb și abandonat de cei apropiați. Și deși autoritățile locale au alocat fonduri pentru reabilitarea monumentului, lucrările întârzie să înceapă din cauza lipsei de oferte din partea constructorilor.

În repetate rânduri, printre care chiar și miercuri, prefectul județului Covasna a lansat invitații către constructori să vină în sprijinul Ostașului Român și să îi redea acestuia strălucirea pe care o merită:

„Fac un apel pe această cale către toți antreprenorii care pot să participe și să devină interesați de această lucrare. Am văzut că nu se înghesuie nimeni și este foarte important ca monumentul să fie reabilitat, mai ales în perspectiva anului 2018. La prima vedere, într-adevăr, nu arată deloc bine. Urcând scările, am văzut că lucrurile sunt remediabile. Sigur, eu nu sunt specialist și tocmai de aceea îi așteptăm în sprijin pe cei care pot să facă ceva pentru această Statuie a Ostașului Român”, ne-a transmis, în încheiere, prefectul Sebastian Cucu.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.