ACTUALITATE 7 septembrie 2016

Sute de cărţi donate de covăsneni vor ajunge peste Prut

de Iulia Drăghici - Taraș | 753 vizualizări

Campania naţională de strângere de cărţi pentru cetăţenii Republicii Moldova, „Carte pentru Basarabia”, a strâns în judeţul Covasna sute de cărţi, circa şase saci cu volume, multe dintre acestea de literatură. Acţiunea s-a desfăşurat în oraşele Covasna şi Sfântu Gheorghe, din iunie şi până la finalul lunii august.

„Cărţile s-au strâns până la finalul lunii august, iar în următoarele două săptămâni o să fie trimise în Republica Moldova fie cu grupurile care vizitează România în proiectul „Cunoaşte-ţi ţara”, fie la Iaşi, iar de acolo o să fie împărţite către basarabenii ce vizitează acea zonă”, ne-a declarat Cosmin Iosub, reprezentantul judeţean al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Acesta a mai adăugat: „Le mulţumim tuturor donatorilor pentru implicare şi dorinţa de a dărui o carte pentru fraţii de peste Prut. Chiar dacă nu ne vine a crede, oamenii de acolo au nevoie de aceste cărţi şi apreciază foarte mult când cineva le oferă un dar de acest fel, pentru că în prezent raportul este de 6 cărţi în limba rusă la o carte în limba română”.

În oraşul Covasna, acţiunea a fost coordonată de Asociaţia GRIT, coordonată de consilierul judeţean Florentina Teacă.

Printr-un mesaj publicat pe site-ul www.cartepentrubasarabia.ro la începutul campaniei, Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, coordonatorul acţiunii, transmitea: „În amalgamul de griji cotidiene uităm de multe ori că peste Prut mai există o Românie, care aşteaptă semne de la noi pentru ca nu doar istoria să ne fie comună, ci şi viitorul. Programul „Carte pentru Basarabia” îşi propune ca vara aceasta să trimitem peste Prut, alături de poeţii şi scriitorii noştri, şi dragostea pe care o avem pentru Basarabia! Donează cărţi ale autorilor clasici şi scrie pe prima pagină un mesaj din suflet pentru românii de peste Prut. Cărţile vor fi dăruite personal fraţilor de peste Prut care anul acesta trec pentru prima oară Prutul pentru a-şi cunoaşte Ţara, neamul şi istoria”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.