ACTUALITATE 14 septembrie 2018

Supravegherea prin filtre rutiere permanente pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane în județul Covasna continuă

de Observatorul de Covasna | 784 vizualizări

Având în vedere faptul că în județele limitrofe nu au mai apărut cazuri de pestă porcină africană, iar cele trei focare depistate în județul Buzău sunt atent supravegheate de către DSVSA Buzău, începând din data de 17.09.2018 se suspendă activitatea personalului sanitar veterinar de la filtrul rutier instalat la punctul “Fântânița” de pe raza comunei Sita Buzăului.

Filtrele rutiere permanente instalate la “Fântânița”, Comandău, Ojdula și Brețcu, se mențin sub supravegherea poliției și a jandarmeriei, cu serviciu permanent pentru intervenție din partea DSVSA Covasna, până când se impune ca urmare a evoluției situației epidemiologice.

În conformitate cu situația actualizată până la 13 septembrie 2018 pesta porcină africană evoluează în România în 12 județe, în 207 de localități, cu un număr total de 898 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industrial) și au fost confirmate 57 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 232.722 de porci afectați de boală.

DSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor de prevenire a introducerii bolii în județul Covasna, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. SIKÓ-BARABÁSI Sándor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.