ACTUALITATE 19 februarie 2020

Superbacteriile ar putea împiedica eficacitatea chimioterapiei, avertizează oncologii britanici

de Agerpres | 1275 vizualizări

Superbacteriile rezistente la antibiotice ar putea face chimioterapia neviabilă în următorul deceniu, au avertizat medicii oncologi britanici, citaţi marţi de Press Association.

Se estimează că în următorul deceniu până la 65.000 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, care au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, ar putea dezvolta infecţii rezistente la medicamente, o problemă ce pune viaţa în pericol.

Unul din patru oncologi din Marea Britanie a observat o creştere a numărului de infecţii rezistente la medicamente în ultimul an, potrivit The Times.

Un sondaj la care au participat o sută de medici oncologi a condus la concluzia că 95 de procente dintre aceştia sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de superbacterii rezistente la antibiotice în rândul pacienţilor lor.

Aproximativ 46 de procente dintre cei chestionaţi au declarat că infecţiile rezistente la medicamente ar putea face chimioterapia neviabilă.

Sondajul a fost realizat de Longitude Prize, creat pentru a contribui la rezolvarea acestei probleme.

S-a constatat că, în medie, 23 de procente dintre pacienţii unui medic oncolog au dezvoltat o infecţie în timpul tratamentului.

Mai mult de o treime au necesitat o intervenţie chirurgicală pentru cancer, iar 5 procente dintre aceşti pacienţi au dezvoltat o infecţie rezistentă la medicamente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.